Neva Hööd – Zun Zun Egui

Nyt tuli törmättyä mielenkiintoiseen aktiin. Zun Zun Egui sotkee onnistuneesti lähes koko maailman kattavaan keitokseensa perinteisiä afrikkalaisia rytmejä, funkin klassista poljentoa, punkin rosoista otetta, post-rockin hämyisyyttä ja jazzin monipuolisuutta. Pelkän kuuntelun perusteella olin aivan varma, että bändi on kotoisin Afrikasta, mutta yllättäen Zun Zun Egui saapuukin Bristolista, Englannista. Tosin bändin pääjehu on kotoisin Mauritiukselta, joten Afrikka-kytköskin löytyy. Kun mukaan sekoitetaan japanilainen kosketinsoittaja ja otetaan mukaan pari brittiä, niin kansainvälinen keitos on valmis ja onneksi myös jokaisen osapuolen perinteet pääsevät esille.

Zun Zun Egui on baskia ja tarkoittaa vain puuryhmää, mutta se päätyi bändin nimeksi kosketinsoittaja Yoshino Shigiharaa huomattua, että Zun Zun Egui kuulostaa ihan japanilta ja tarkoittaa Fast Fast Weird. Jälkimmäinen käännös tosiaan kuvaa hieman paremmin bändin musiikkia, ainakin oudoksi tätä on helppo kuvata. Toisaalta tämä on samaan aikaan hyvinkin helposti lähestyttävää komppipohjaista hauskanpitomusiikkia. Välillä lipsahdetaan ikävä kyllä tyhjänpäiväiseen “länsimaiseen” poljentoon, mutta annetaan se anteeksi. Shackles Gift ton bändin toinen albumi ja julkaistiin vastikään Bella Unionin kautta.

Neva Hööd -sarjassa nostan esille mielenkiintoisia kokoonpanoja, joista en ole henkilökohtaisesti kuullut yhtään mitään aikaisemmin.