The Levy – Malcolm Middleton kaverinsa järjettömien runojen ääressä

Ensimmäinen The Levy -titteli, jonka saa kiinnostava albumi tasaisen epätasaisin väliajoin, menee Malcolm Middletonin Music and Words –albumille.

Tutustuin skottiin nimeltä Malcolm Middleton miehen A Brighter Beat -levyn myötä vuonna 2007. Tuo levy oli yksi sen vuoden parhaita ja siihen on tullut palattua usein jälkeenpäinkin. Sen jälkeen on mieheltä tullut kolme albumia, joita ei ole oikeastaan tullut noteerattua sen tarkemmin, mitä nyt testattua sattumalta kohdalle osuessa – ei ole iskenyt sen kummemmin.

Nyt Middleton on lyönyt päätään yhteen visualisti David Shrigleyn kanssa, edellinen kerta “yhdessä” olikin tuon A Brighter Beat -levyn kansi, jonka Shrigley teki. Tällä kertaa Middleton on tehnyt musiikin Shrigleyn synkkääkin synkempiin runoihin ja lopputulos on jotain täysin käsittämätöntä. Runot ovat yksinkertaisia tarinoita, jotka käynnistyvät rauhallisesti, mutta kiihtyvät pikavauhtia yleensä täysveriseen sotaan. Ihan kirjaimellisesti siis, Story Time -raidassa esimerkiksi oravan ja jäniksen pienen kinastelun seurauksena jänikseltä lähtee pää irti karhun repimänä. Caveman puolestaan kertoo luonnollisesti luolamiehestä, tosin tämä herra onkin sarjamurhaaja ja melko sadistinen sellainen.

Ei Middleton aikaisemminkaan todellakaan siloitellut lyriikoitaan, mutta Shrigleyn tekstit ovat hänenkin mittareilla todella tiukkaa kamaa. Ei tätä voi suositella kenellekään, joka kaipaa musiikiltaan viihdyttävyyttä tai jonkinlaista normaaliutta, mutta on tämä niin kieroa kamaa, että tähän kannattaa tutustua, jos vähänkään outo “musiikki” kiinnostaa.

A sort-of spoken word record, kuten Shrigleyn sivuillakin todetaan.

[thumbs-rating-buttons]

BUBBLING UNDER

Tässä muutamana levy lisää, jotka ovat tammikuussa osuneet ja uponneet muita paremmin.

Infected Mushroom – Friends on Mushrooms

Ensi kesän Flow’hon saapuva Infected Mushroomin psykedeliset biitit hakeutuvat jälleen hyvin kohteeseensa.

Raised Fist – from the North

Ruotsin kovin hardcore-bändi palaa kuuden vuoden tauolta ehkä vahvempana kuin koskaan.

Gaz Coombes – Matador

Ensi kuunteluilla tämä ei antanut mitään muuta kuin mietittävää, että pitäisikö tätä The Supergrassin entisen nokkamiehen sooloa kuunnella vähän lisää – ja kannattaahan se, hienoja poppiralleja.

Tsekkaa myös tammikuun muut nostot Zun Zun Egui, Venom ja Sotajumala.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.