Yakuza : Sutra – “Jenkkiläisen vaihtoehtometallin taiteellinen pääty”

Chicagon vaihtoehtometallipioneerit, Yakuza palaa uuden albuminsa voimin kymmenen vuoden levytyshiljaisuuden päätteeksi kolmannen kokopitkän albuminsa, Sutran myötä. Vuosituhannen taitteessa perustettu yhtye yhdistelee musiikissaan Helmetin ja Quicksandin peruja olevaa, vääntyilevää kitaravallijyräystä, avantgardempaa maalailua ja jazz-sävytteistä, saksofonivetoista, äkkiväärää tuuttausta.

Albumin kappaleissa “2 Is 1”, “Alice”, King Crimsonin kulmikasta ilmaisua toisintavassa “Echoes from the Sky” ja etenkin muhkea “Capricorn Rising” on tarttumapintaa ja syvyttä mihin sukeltaa useiden kuuntelukertojen myötä. Voivodin ja John Zornin symbioosin kaltainen “Burn Before Reading” on eräs albumin toimivimpia raitoja. Albumin loppupuolella olevat melankolinen indie-rock -pala “Walking God”, Prongin ja Suicidal Tendenciesin jäljillä möykyttävä “Psychic Malaise” sekä vahvoja kontrasteja surumielisyyden ja raivokkuuden väliltä sisältävä “Never The Less” ovat albumin vahvimmat syömähampaat.

Albumin kulminaatiopisteet ovat sen hieman ysärimäisen vaatimaton tuotanto ja rumpali James Staffelin laiskahkon flegmaattisesti jätättävä rumpalointi, jotka syövät yhtyeen atakista “Sutralla” sen parhaimman terän.

Yhtä kaikki, Yakuzalla on hallussaan erinomaiset ainekset poikkitaiteellisen junttariffeillä sylinteröivän albumin tekoon. Nyt vaan tuotannolliset seikat jiiriin, niin ensi kerralla voi odottaa numeron ellei kahden parempaa tulosta.

3/5


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.