Tumppi Varonen : Näillä mennään – “Menneiden muistelua himmailutyyliin”

Pääle neljättä vuosikymmentä Pelle Miljoonan oikeana kätenä ja Problems? -yhtyeen keulamiehenä työntäyteisen punk rock -työläisen uran tehnyt Tumppi Varonen niputtaa uuden, akustisen albuminsa myötä menneet vuosikymmenet tien päällä ja studiossa.

Varosen rinnalla albumia on ollut eniten työstämässä erän maamme pätevimpiä rock-kitaristeja, Petri Peevo (mm. The Balls, The Flaming Sideburns ja Problems?). Rytmiryhmä sitävastoin on ollut vaihtelevamman sorttinen sisältäen neljä lyömäsoittajaa ja muutaman muun muusikon.

Dave Lindholmin tekemällä, stadin tylyllä rallilla, “Sä oot niin cool (unohda)” alkava albumi saa kelpoa seuraa letkeäksi versioksi muunnetusta Pelle Miljoona 1980:n versioimasta “Hair” – musikaalin “Let The Sunshine In” – biisin käännöksestä. Hyvän mielen biisi “Mysteeri” ja oivaltavan arkinen nykyajan muotivirtausten mukana juoksemisen kuvaus “Haloo onks täällä ketään” sekä albumin parhaimpiin nouseva “Paha maa” ovat pätkä albumin vankkaa runkopalkkia. B-puolen shuffleksi rhythm n’ blues-pohjaiseksi viihdemusiikiksi sovitettu Pelle Miljoona & 1980 -laina “Vallankumous kulttuuriin”, tyylikäs John Stewart -klassikon “Daydream Believerin” käännöscover “Päiväuneksija” ja lämpimästi syvältä kouraiseva traditionaali “Kengipä poika” toimivat parhaiten edukseen.

“Näillä mennään” on elämän makuinen levy niin hyvässä kuin pahassa. Osa kappaleista on ikivihreitä punk rock -klassikkoja tai muuten oivaltavia vetoja Varosen uran varrelta, kun taas osa valitettavasti silkkoja täytebiisejä. Kaksi ja puoli pyöristyy ylös kolmeen pisteeseen.

3/5


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.