The Coffinshakers : “Graves, Release Your Dead” – Haudan takaa entistä kypsempänä

Ruotsin mullantuoksuisen psychobillyn verenhimoinen ja mustakaapuinen kulttiairut, The Coffinshakers nousee kuudentoista hiljaisen vuoden jälkeen kirkkomaan nurmen alta kummittelemaan niin eläviä kuin kuolleita. Yhtyeen soinnista räkäisin rockabilly ja punkein kohkaus on riisuuntunut pois, ja paikalla soi tyylipuhtaat, tummasyinen rautalanka, country & western sekä muinaisten länkkärileffojen äänikirjosta tutut kaiut. Itse Rob Coffinshakerin biisikynän voidaan sanoa löytäneen myös varttuneemman kaltaisia sävellysratkaisuja ilmiselvimpien rockabilly-rupsutusten ja pinttyneimpien maneereiden tilalle.

Vaikka aivan erityisenlaatuista ja huippuunsa sävellettyä kalmankatkuista twang-kitarointiin perustuvaa kliimaksia yhtyeen kolmas pitkäsoitto “Graves, Release Your Dead” ei tavoitakaan, on sen tasavahva kappalemateriaali ryhdikästä ja mukanaan omaan ulottuvuuteensa vaivatta mukaan tempaavaa. Aavemaiset femme fatale -tyyliset, taustalla kaikuen kummittelevat operettimaiset vokaaliosuudet tuovat oman hersyvän mausteensa pelkistetyn, tyylittelevän yhteissoiton ja Rob Coffinshakerin tummasävyisen tarinankerronnan tueksi.

Biisimateriaalin puolesta albumin valttikorteiksi nousevat “Siren’s Call”, “Holes of Oblivion”, “Reverends of Doom” ja albumin päätteeksi komeasti kajahtava, soinnutustensa puolesta kuin Neil Youngin “Like A Hurricanen” haudantakainen sisar, “The Great Silence”.

Lievästä epätasaisuudesta ja tyhjäkäynnistä huolimatta “Graves, Release Your Dead” sisältää nipun erinomaisia huhuiluja, jotka toimivat varsinkin näin Halloweenin aikaan kuin puukiila elävän kuolleen rintalastaan lyötynä.

3½ / 5

https://spotify.link/mlhOPMzt4Db


Posted

in

,

by

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.