Ranskalainen Alcest ja kotimainen Hexvessel hämmentävät yhdessä Suomea

Ranskalainen Alcest saapuu vuoden 2014 tammikuussa kahdelle keikalle Suomeen. Kauniin maalailevasta soinnistaan tunnettu yhtye vie kuulijansa matkalle toiseen maailmaan Helsingin Korjaamolla ja Tampereen Klubilla.

Vuonna 1999 perustettu Alcest sai alkunsa nokkamies Neigen sooloprojektina. Neigelle lapsuuden muistojen ja keijujen maailma on jatkuvan inspiraation lähde. Alcest on hänelle instrumentti, jolla hän kertoo tarinoita täydellisen harmonian turvasatamasta. Alcestin musiikissa kuuluu toivo ja kaipuu tuohon mystiseen toiseen maahan, jossa kaikki on kaunista ja valoista. Neige on myös vaikuttanut muun muassa yhtyeissä Amesoeurs ja Peste Noire.

Alcestin vuonna 2005 julkaistu EP Le Secret herätti musiikkimaailman kiinnostuksen ja yhtyeen omaleimaisuus vahvistui kokopitkällä Souvenirs d’un autre monde. Toinen pitkäsoitto Ecailles de lune ja kolmas albumi Les Voyages de l’Âme sinetöivät yhtyeen edelläkävijän maineen. Keikat Suomessa tammikuussa 2014 ovat osa Alcestin tulevan Shelter-albumin julkaisukiertuetta.

Alcestin kanssa Helsingin ja Tampereen hurmaa kotimainen Hexvessel, jonka soundi kumpuaa 1960-luvun lopulta ja 1970-luvun alusta. Mat McNerneyn johtama ryhmä on saavuttanut neljässä vuodessa aseman yhtenä Euroopan kiinnostavimmista psykedeelisistä folkrockyhtyeistä. Eikä pelkkä vanha manner riitä: suomalainen mutainen metsäfolk on jo soinut elävänä Yhdysvaltain Teksasin SXSW-tapahtumassa. Hexvessel pystyy muuttamaan painostavuuden ihmistä suuremmiksi, hyviksi voimiksi.

Paketin täydentää brittibändi The Fauns, jonka noisepopissa on vahva shoegaze-vivahde. Laulaja Alison Garnerin johdolla The Fauns saavuttaa korkeuden, josta maailmaa on helppo tarkastella vyöryvän kitaravallin takaa. Kaunista ja kuulasta kaikkinensa.

KEIKAT
la 25.1.2014 HELSINKI, Korjaamo/Vaunusali (Liput 26 e /24 e)
su 26.1.2014 TAMPERE, Klubi (Liput 20 e/18 e)
Ennakkomyynti Tiketistä alkaen ma 16.9. klo 9