Nyt kolisee – Tokela & co. palaavat 13 vuoden levytystauolta raudanlujina

Olen pitänyt Melrosea aina “vain yhtenä rokkibändinä”, vaikka toki sen aseman suomalaisen musiikin historiassa tunnistan ja tunnustankin. Ei ole vain koskaan tullut bändiin sen tarkemmin edes tutustutta, kun ne hetkittäiset kohtaamiset eivät ole sen kummempaa jälkeä jättänyt.

Toki bändin 13 vuoden levytystaukokin on varmasti vaikuttanut siihen, ettei niitä törmäämisiä ole kamalasti voinut ollakaan, kun edellisen levyn aikoihin meikäläinen oli vielä räkänokka muka-nuori, joka kuunteli vain System of a Downia. Sen jälkeen on musiikkityylivalikoima laajentunut omalla kohdalla melkoisesti, joten ehkä Melrose vain antoi odottaa itseään, jotta minä olen valmis.

Tosiaan vuonna 2002 on edellisen kerran Tokela & co. pistänyt narulle musiikkia, livenä bändi on toki ollut aktiivinen koko väliajankin. Levyn nimi Got It Made antaa pientä vinkkiä siihen suuntaan, että ehkä ihan näin pitkään ei suunniteltu hiljaiseloa. Bändillä toki ehdi käydä työtapaturmiakin, kun aikaa ehti vierähtää. Entinen levy-yhtiö mm. lopetti toimintansa, joten uuden metsästykseen meni jonkin verran aikaa – Fullsteam Records löytyi lopulta uudeksi kodiksi.

Bändi lipsahtaa välillä turhan perusläpsyttelyyn, mutta John Doe on erinomainen esimerkki siitä miksi tämä levy on yksinkertaisesti hyvä – vaikkakin mulle tulee aina tuosta pääriffistä mieleen Eric Claptonin Cocaine.

[thumbs-rating-buttons]


Posted

in

by

Comments

One response to “Nyt kolisee – Tokela & co. palaavat 13 vuoden levytystauolta raudanlujina”

  1. […] Spotify-soittolista on jälleen saanut täydennystä. Tällä viikolla on parin aikaisemman noston (Melrose ja Superfjord) lisäksi kohotettu massasta […]

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.