MIAU: MIAU – Kissatrion punkrock puraisee syvältä

Konkurssi Records, 2012

MIAU on kotimainen tyttötrio, joka on viimeisten kuukausien aikana tehnyt nimeään tunnetuksi etenkin pääkaupunkiseudulla. Kolmikon garagen katkuinen punkrock osoittaakin voimakasta tarttuvuutta tällä ensimmäisellä EP:llä, jolle on päätynyt neljä toisistaan mukavasti eroavaa kipaletta.

Kiekon avauksena kuultava Nightwalkers on valikoitunut myös ryhmän ensimmäiseksi sinkuksi ja videobiisiksi, eikä päätöstä sovi ihmetellä, sillä kevyen popahtava siivu omaa kaikki pikkuhitin ainekset. Alle kolmen minuutin valioyksilöstä löytyy takova mutta groovaava rytmi, ihon alle ryömivä melodia, sekä kolmiääninen laulu joka kruunaa kokonaisuuden. Sanoillaan hauskasti leikkivä Tick Tock lisää puolestaan vauhtia sekä säröä, ja nyt mukaan saadaan sitä todellista vaaran tuntua. Biisin perusriffi koukuttaa nopeasti ja laulumelodiat osoittavat, että kovan punk-asenteen ei tarvitse välttämättä tappaa melodisuutta. Kuulenko jossain jopa Thee Ultra Bimboosin ja The Breedersin vaikutuksen, vai kuvittelenko vain omiani?

EP:n jokainen kappale seisoo omillaan ja paketti osoittaa, että mikäli ryhmä vain pysyy kasassa, on tässä muhimassa mahdollisesti genren seuraava kova kotimainen nimi. Harvalle bändille voi suositella pitkäsoiton tekoa jo ensimmäisen EP:n virstanpylväällä, MIAU kuuluu tuohon pieneen joukkoon.

4/5