Loose Prick : Meidän laulu: demot ’78-’79 – Kun aate, into, asenne ja hyvät biisit vielä merkkasivat”

Vuonna 1977 perustettu kouvolalainen Loose Prick oli valtakuntamme ensimmäisiä punk rock-orkestereja. Ensimmäisessä vaiheessaan verrattaen lyhyeksi jääneen uransa aikana vokalisti Pauli “Loose” Johanssonin” ja Kitaristi Jussi “J. Kop” Kylliäisen alkuperäisellä nimellä Loose Prick And The Gop nimetty ryhmä ehti tehdä monenmoista. Uransa alkajaisiksi se osallistui vuonna 1978 Rockin SM-kisoihin edeten aina finaaliin asti. Eipä aikaakaan, kun Loose Prick tuli Epe Heleniuksen signaamaksi omalle Epe’s -levymerkilleen. Alkuvaiheissaan Loose Prick ehti julkaista kaksi huomionarvoista 7″-singleä, EP:n ja kaksi pitkäsoittolevyä sekä äänityksiä vuoden 1979 legendaarisella Hilse-LP:ltä. Nyt kuitenkin ajassa pikakelauksella taakse päin.

Meidän laulu, Demot ’78-’79“. On kotikutoisella kasettimankka-äänenlaadulla taltioitu 14 biisin mittainen auditiivinen dokumentti Loose Prick-yhtyeen levyttämättömän materiaalin esiin marssista ja yhtyeen ensiaskeleista. Kyseessä on asenteeltaan riemastuttavan alkuvoimaisia harvinaisuuksia pursuava treeninauhakokoelma yhtyeen aivan alkuaikojen tuotoksista, jotka eivät missään kohtaa päätyneet yhtyeen varsinaisille studioäänitteille uusioversioituina. Vaikka yhtyeeseen perehtymättömille ympäristöystävällisempi ja jossakin määrin parempi vaihtoehto olisikin tutustua ensin sen huolitellummin tuotettuun tuotantoon, pitää “Meidän laulut” edelleen pintansa mukaansa tempaavana näytteenä ajasta, jolloin aate, into, asenne ja hyvät biisit merkitsivät paljon enemmän kuin mikään ulkokultainen hapatus. Yhtä kaikki: Demot ’78-’79 on Hiljaisten levyjen toimittama katsaus kekkoslovakialaisen ug-rockin kellreihin. Samalla se on erästä aikansa kotimaan vaihtoehtoisen musiikkipiirin merkittävää tekijää osaltaan herkullisesti valottava kulttuuriteos.

3/5


Posted

in

,

by

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.