Lapsuus : Huoleton ja suruton – “Melodraamaa ja valloittavuutta”

Melankolisen menevän punk rockin tuoreen aallon mikkeliläislähtöinen nelikko Lapsuus on julkaissut toisen kokopitkän albuminsa “Huoleton ja suruton“. Puristeessa on mukana aiempaa enemmän post punkin pirtaan ominaista surumielisyyttä mutta toisaalta myös vaihtoehtoisempaa kampetta. Millä on erityisesti merkitystä on, että tällä kertaa yhtyeen biisit osuvat kunnolla maaliinsa jopa paremmin kuin muutaman vuoden takaisella yhtyeen omaa nimeä kantaneella, debyytti-kasetti-EP:llä.

Erityisesti Kamilan laulu on jämäköitynyt, muuttunut ‘stadilaisemmaksi’ ja löytänyt osuvammin linjansa suhteessa Eskon (soolokitara), Jannejen (basso ja rummut) ja Teron (kitara) muodostaman rytmiryhmän yhteissoiton kulmiin. Erityisesti vastustamattomasti rullaavat ja hienosti ilmaa siipeinsä alle saavat kasarikaikuinen “Lautta”, terävällä tekstillä varustettu ysäri-vaihtoehtorockimpi “Pikku pultsari” ja komealla kertosäkeellä siunattu “Sur-Rur” ovat eräät vuoden kovimmista kotimaisen punkahtavan rockin siivuista. B-puolen lopulla miltei saman kategorian kappaleeksi yltävät “Sunny ja mä” sekä kaihoisan menevä albumin nimibiisi. Niitä ennen “Salaiset syntymäpäivät”, “Niin arvokas oot” ja “Roskiin” pistävät myös jalan tamppaamaan rytmikkäästi. Viimeksi mainittu jopa kiitettävän räjähtävästi.

Reilun minuutin yli puoli tuntia kellottava “Huoleton ja suruton” sisältää kourallisen pirun hyviä biisejä, pari hyvää ja loput menetteleviä. Lapsuudelta on tämän esityksen perusteella kuitenkin lupa odottaa täräyttävämpääkin albumikokonaisuutta. – Ehkäpä jo ensi kerralla olisi sen aika.

**** / *****


Posted

in

,

by

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.