Koe maailmanloppua odottelevan Killing Joken dystopiat ja apokalyptiset näyt perjantaina

Post-punkia, industrialia ja goottirockia sekoitteleva Killing Joke soittaa The Circus -klubilla Helsingissä perjantaina 4.5.2012. 1970-luvun lopussa perusteltulta brittiläiseltä pioneeriyhtyeeltä ilmestyi huhtikuussa viidestoista pitkäsoitto MMXII. Tuore levy jatkaa yhtyeen alkuperäisen kokoonpanon paluulevyn Absolute Dissentin (2010) linjoilla. Albumin nimen voi tulkita viittaavan vuoteen 2012 kohdistettuihin maailmanlopun ennustuksiin. Dystopiat ja apokalyptiset näyt ovat hyvin edustettuina myös levyn sanoituksissa.

Killing Joken viimeisin klubikeikka Suomessa oli loppuunmyydyssä Nosturissa syksyllä 2010. Tuo keikka oli todella intensiivinen ja väkevä kokemus, joten tätäkään kertaa tuskin kannatta jättää väliin.

Killing Jokea lämmittelevät The Circus -klubin keikalla yhdysvaltalaiset The Icarus Line ja The Crying Spell.

EDIT 3.5. klo 12: Lämmittelijät The Icarus Line ja The Crying Spell ovat ilmoittaneet keskeyttävänsä kiertueensa jo ennen Suomen konserttia. Pikahälytyksellä korvaavaksi avausbändiksi osaatu kotimainen alternative-yhtye DWNSTRS.

Aikataulu:
21.00 ovet auki
22.00 DWNSTRS
23.00 Killing Joke (UK)

Katso myös Killing Joken nokkamiehen Jaz Colemanin videohaastattelu, joka on julkaistu yhtyeen kotisivuilla. Coleman mainitsee muun muassa yhtyeen suunnittelevan Uuteen-Seelantiin 21. ja 22. joulukuuta maailmanlopun festivaalia End of the World Partya.

KEIKKA
Pe 4.5.2012 Helsinki, The Circus

LIPUT
30 EUR + toimituskulut, ennakko: Tiketti

 

Aikataulu:
21.00 ovet auki
22.00 DWNSTRS
23.00 Killing Joke (UK)