Jaaw : Supercluster – “Jälkiteollinen superprojekti”

No nytpä kolahti. Brittiläisen underground -metakan superkokoonpanoksikin luonnehdittava, Jaaw täräyttää debyyttialbumillaan “Supercluster“. Kyseessä on sen enempää soopaa puhumatta vuoden toistaiseksi kovimman teollisen metallin, noise ja post rockin elementtejä yhdistelevä albumi. Post-industrialin kentällä yhtye jyrää vakuuttavaa jälkeä. Jaaw koostuu Therapy?:n nokkamies Andy Cairnsin lisäksi Jason Stollista (Mugstar, KLÄMP, Sex Swing), Wayne Adamsista (Death Pedals, Big Lad, Petbrick) ja Adam Bettsista (Three Trapped Tigers, Goldie, Squarepusher).

Lontoolaisnelikon debyyttialbumi, “Supercluster” sisältää kahdeksan rautaisannosta, joista asialle vihkiytyneen on vaikea olla pitämättä. Jo kolmatta vuosikymmentä menettelevien albumien jatkumossa pääbändinsä kanssa rimpuillut Cairns onnistuu “Superclusterilla” albumimitassa ensimmäisen kerran todenteolla sitten menneen vuosituhannen.

Kolhivaa, raskasta mutta dynaamista, väkevästi groovaavaa, musiikillisten sähköshokkien rikastuttama js riivaama katarttinen melurock-sirkus tarjoilee maukasta tylytystä viihteellistyneen säveltaiteen ja kulttuuriin ikeessä eläville. Jaawin “Supercluster” on kuin tarvittava piristystuiske tässä ajassa, jossa kaikki on ennalta-arvattavaa, nähtyä ja koettua. Yhtye yhdistää mallikelpoisesti uuden ja vanhan, perinteisen ja futuristisen sekä raskaan ja kevyen rintaman musiikillisen tyylittelyn.

Albumi on tasaisen vahvatasoinen, kuuntelukerroittain yhä tiukempaan otteeseensa tarraava, vajaa 40-minuuttinen väkevän kurinpalautuksen ja sielunlepuutuksen yhdistävä kuuntelukokemus, jolta ei joutokäyntiä eikä hukkanumeroa löydy. Jos Shelton San, Godflesh, Ministry, The Stooges ja Butthole Surfers naitettaisiin keskenään parhaista puolistaan, tässä olisi lopputulos. Täytyypä lopuksi todeta, että olipa jälleen kerran erinomainen kiinnitys kotimaiselta Svart Recordsilta. Neljä ja puoli pinnaa kääntyy ylös viiteen.

5/5


Posted

in

,

by

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.