Instrupostroku Mono saapuu Suomeen

Elokuvamaista post-rockia soittava japanilainen instrumentaaliyhtye Mono saapuu kahden vuoden tauon jälkeen Suomeen. Tavastia-klubilla maanantaina 24. marraskuuta toteutuvassa konsertissa lavalle nousee myös yhdysvaltalainen sellisti Helen Money. Tapahtuman liput tulevat myyntiin Tiketissä keskiviikkona 10. syyskuuta.

Vuodesta 1999 toiminut Mono on koko uransa ajan hakenut innoitusta sekä Sonic Youthin ja My Bloody Valentinen kaltaisilta vaihtoehtoyhtyeiltä että klassisesta musiikista ja japanilaisesta kulttuuriperinteestä. Aikaisemmin Suomessa vuosina 2010 ja 2012 vieraillut yhtye valmistautuu parhaillaan uransa massiivisimman teoksen julkaisuun.

Lokakuun lopussa ilmestyvä Mono-uutuus on jaettu kahteen temaattiseen osaan ”The Last Dawn ja ”Rays of Darkness”. Samanaikaisesti äänitetyt, mutta tunnelmiltaan täysin toisistaan poikkeavat albumit käsittelevät vastakohtaisia aihepareja ja tunteita rakkaudesta kaipuuseen ja ilosta tuskaan, ja peräkkäin kuunneltuina teokset täydentävät toisensa yhdeksi eheäksi kokonaisuudeksi. Ensimmäinen osa “The Last Dawn” on ennakkotietojen perusteella kevyempi ja melodisempi, kun taas “Rays of Darkness” edustaa Monon raskainta ja synkintä puolta.

Illan avaa Helen Money -taiteilijanimen takaa löytyvä Alison Chesley. Klassisen musiikin koulutuksen saanut sellisti on sittemmin siirtynyt äänekkään vaihtoehtomusiikin pariin. Vertauksia Sunn O))):sta Neurosisiin kerännyt Chesley on uransa aikana soittanut Monon ja Anthraxin levyillä, keikkaillut Shellacin ja Sleepin kanssa sekä työskennellyt yhteistyössä lukemattomien artistien, kuten Frank Blackin ja Bob Mouldin kanssa.

KEIKKA
Ma 24.11.2014 Helsinki, Tavastia

LIPUT
Myyntiin 10.9.2014 klo 9.00
– ennakkoon Tiketistä alk. 20 EUR
– ovelta 21 EUR