Hero Dishonest : Flat Society – “25 sankaruuden vuotta eikä suotta”

Hero Dishonest on kotimaisen punk rockin tuoreempia uranuurtajia, joka on levyttänyt tasaisen rapsakkaa tahtia mitä mainioimpia kiekkoja ja kiertänyt useampaan kertaan maita ja mantuja kaukana ulkomaillakin asti. Eikä ole ollenkaan paskapuhetta, että yhtyeen tiukan tinkimätön mutta sopivassa määrin pilke silmäkulmassa sanoitettu ja vedetty, monivivahteinen vauhtipunk puree vuosien myötä entistä imakammin persposkeen.

Loinsin ja Baxter Stockmanin riveistä tutun Markus Lemisen avulla synnytetty yhtyeen yhdeksäs albumi, “Flat Society” on kertaheitolla yksi vuoden kotimaisista vaihtoehtoisista tapauksista. Sen äänituotanto soi tasapainoisen vahvana ja lennokkaan freesinä kaatumatta ennalta-arvattavuuksiin tai kurttuotsaisuuteen. Vaikka useasta biisistä yhtyeen jauhannan seasta kuultaakin vahvasti läpi esim. Keith Morrisin nykyinen vetojuhta OFF! ja alkumetrien Black Flag, osaavat Herot pitää homman luontevasti omanlaisenaan mielikuvituksellisten rytmi- ja sovitusratkaisujen myötä. Asiaa ei myöskään vähiten edesauta oikein toimiva käytäntö tulkita joka toinen biisi suomeksi ja joka toisen englanniksi.

Spoilaamatta liiaksi detaljifriikien odotuksen kutinaa on mainittava, että albumilla vierailee myös muutamia mielenkiintoisia, vuosien varrella yhtyeen sielunkumppaneiksi osoittautuneita hahmoja feattaamassa joko kööreissä tai duetoimassa liidivokaaleissa. Lyyrisellä puolella albumilla liikutaan alati päivän polttavissa, yhteiskunnallisesti polttavissa, hiertävissä ja kiristävissä teemoissa. Vaikka yleismaallista sosiaalista oikeudenmukaisuutta, tasavertaisuutta ja luonnon kanssa kunnioittavassa harmoniassa elämistä korostavat teemat ovat melko itsestäänselviä tässä ajassa operoivien, tiedostavien bändien sanomaksi, pitää ‘Herot’ kiinni omaleimaisesta, piikikkäästä lyyrisestä tyylistään eikä sorru ulosannissaan väsyttävään paasaamiseen.

Oman tasaisesti korkealaatuisen materiaalin lisäksi bonuksena kuullaan riemukkaasti ylikierroksilla vispaava versio skedepunkin protoyhtyeen, Big Boysin “Brick Wallista”. Jos tästä rytällyksestä ei tykkää, silloin kuuntelijan sydämen on pakko olla oikealla ja pirun kylmä.

5/5

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.