Harmagedon : Dystopian Dreams – “Tasatyöntöä Enskan avaamalla ladulla”

Tukholman riffijyrä Harmagedon julkaisi kuluneen vuoden loppumetreillä debyyttialbuminsa “Dystopian Dreams” kotimaisen Svart Recordsin kautta. Martyrdödin ja Freedomin miehistöstä tuttujen kossien luotsaama Harmagedon ei voimassa saati jyräävyydessä turhia säästele. Trio-muotoisen tehoyksikön muodostavat laulaja-kitaristi Tim Rosenquist, basisti Magnus Berglund ja rumpali Jens Bäckelin.

Yhtyeen rupiseen soundiin juuri sopivan sliippaamaton soundimaisema mukailee legendaarisen Thomas Skogsbergin Sunlight -studiosin rosoista, auditiivistä verenperimää. Yhtyeen.puolituntinen piiskaus yhdistelee sopivassa määrin Entombedin, High On Firen, Cavaleran veljesten aikaisen Sepulturan rytinää ja alkuaikojen Danzigin ilkeitä blues-viboja. Vaikka namedroppailun ohessa odotukset saattavat nousta helposti tappiin, on itseään arvostavaa musiikinkuluttajaa toppuuteltava sen verran, että nyt ei aivan yhtä klassikkotavarasta puhuta.

Harmagedonin kappalemateriaali väläyttelee paikoin erittäinkin tenhoavaa death and rollin kimaltavia hetkiä, mutta pidemmän päälle kappaleiden taso ei jaksa kantaa ihan hyvää tai hyvää paremmalle puolelle. Toisaalta yhtyeen asennetta on kiitettävä tinkimättömyydestä ja vanhan liiton ryönän oikeaoppisesti läimimisestä päin kuulijan naamaa. Tyly totuus nyt vaan on, että kyseisen, verrattain kapea-alaisen taiteellisen sapluunan omaavan metallisen rockin ja hardcoren sekoittavan tyylilajin mehevimmät antimet on jo ehditty kaluta sammion pohjalta moneen kertaan aiemmin, ja Harmagedon ei ehtynyt sen jonon jatkoksi. Piristävä on kuitenkin yhtyeen tinkimättömyys ja sinnikäs, periksiantamaton kurottelu niihin aikoihin, kun pinnan alla kuplivassa metallimusiikissa oli vielä vaaraa, anarkiaa, rähinää ja munaskua.

3½ / 5


Posted

in

,

by

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.