Emperor saapuu Tuskaan, muitakin kotimaisia ja ulkomaisia vahvistettu

Monien toive täyttyy, kun Tuska-sunnuntain pääesiintyjäksi nousee norjalainen Emperor. Esiintyjäkaartiin on lisätty myös kovan luokan koti- ja ulkomaisia nimiä ja päiväkohtainen esiintyjäjako on valmis julkaistavaksi.

Emperor on black metalin ehdottomimpia kokoonpanoja ja sen tänä vuonna 20 vuotta täyttävä debyytti, In the Nightside Eclipse, lasketaan yhdeksi tyylisuunnan perusteokseksi. Merkkipaalua juhlitaan valikoiduilla kesäkeikoilla ja kiertueen jälkeinen tulevaisuus jää yhtyeen mukaan mysteeriksi. Näin ollen, järjestyksessään 17. Tuska-festivaalin päättävä konsertti voi jopa jäädä Emperorin viimeiseksi Suomen keikaksi.

Jo ennestään tulista kattausta saapuvat maustamaan myös nimimiesryhmä Devil You Know (US) ja metalcore-pumppu We Came As Romans (US). Färsaarelaisesta doom-tunnelmoinnista vastaa Hamferð. Kotimaisia kiinnityksiä ovat rockin puskutraktori Poisonblack sekä Sunset Strip -elostelulle kumartava Santa Cruz. Lisää yhtyeitä kaikille päiville julkistetaan vielä kevään aikana.

Ennakkoliput ovat myynnissä Tiketissä seuraavin hinnoin:
Kolmen päivän lippu alkaen 122 € (119 € + Tiketin halvin palvelumaksu 3 €)
Kahden päivän lippu alkaen 98 € (95 € + Tiketin halvin palvelumaksu 3 €)
Yhden päivän lippu alkaen 71 € (68 € + Tiketin halvin palvelumaksu 3 €)