Black Devils with Janne Louhivuori and Ile Kallio : Get Ready! – “Härmärockin hattutemppu”

Black Devils on tullut aiemmin tunnetuksi julkaisemalla erittäin pätevät albumit myöhempien aikojen Hurriganes-kepittäjien, Ile Kallion ja Janne Louhivuoren kanssa. Ilen ja Black Devilsin yhteistyönä vuonna 2019 valmistunut Tavastia live -albumi ei jättänyt epäilijöillekään epäselväksi, oliko Hurriganesin neljän – viiden vuosikymmenen takainen materiaali vielä relevanttia, kansaan kolisevaa, juurensa tiedostavaa härmä-rock ‘n rollia. Paria vuotta tuota myöhemmin, syksyllä 2022, Janne Louhivuoren kanssa Helsingin On The Rocksissa Black Devilsin tykittämä livekeikka kristallisoi samaisen ajatuksen päätyen seuraavana vuonna paitsi onnistuneeksi, myös vahvaluonteiseksi albumijulkaisuksi.

Tällä kertaa hattutemppu onnistuu. Puolittain vahingossa. Nippa nappa, puolustajan jalan ja tolpan kautta. Nimittäin se onnistuu kyseinen genre eritoten huomioon ottaen, niissä kaikista vaikeimmissa olosuhteissa, studiossa.

Get Ready!” -albumilla mukana ovat sekä Ile että Janne (tausta)bändinään Black Devils. Albumin kappalemateriaali koostuu pääosin luonnollisesti Hurriganesin myöhempien vaiheiden hieman tuntemattomammiksi jääneistä roketeista, The Beatlesilta tyylikkääillä tuplakitaramelodiakuljetteluilla varustetusta laaturoketista, “Dizzy Miss Lizzy” sekä hieman itsestäänselvästä The Renegadesin ikiklassikosta, “Cadillacista”. Lisäksi kappalemateriaalia täydentää pari Costello Hautamäen juuri kyseistä albumia varten täsmätyönä säveltämää, sinällään kelvollista “Ganes”-jäljitelmää.

Albumin vahvuus on kuitenkin nuo suurelle yleisölle hieman tuntemattomammaksi jääneet ’70- ja ’80 -lukujen taitteen “Ganes”-biisit, jotka ovat unohtuneet Albert Järvisen ja osittain Ilenkin aikana nauhalle soittaman hittikimarapitoisen materiaalin varjoon. “Get Ready” on soitannollisesti ja tuotannollisesti laadukkainta kotimaista, avainmerkin ansaitsevin kriteerein tuotettua wanhan liiton härmä-rock ‘n rollia kuin mitä vaan vuonna 2024 voi olla. Legendaarisen tuottaja / sanoittaja Mister X:n, Richard Stanleyn panos tähänkin saavutukseen on pienestä roolistaan huolimatta merkittävä.

Näitä biisejä kuunnellessa Remunkin luulisi nauttivan mitä lokoisimmista oltavista viettää eläkepäiviään tietäen, kuinka lujalaatuisen musiikillisen perinnön hän on kavereineen jättänyt näille seutukunnille. Cisse ja Albertkin näyttävät peukkua pilven reunalta hyväksynnän merkiksi.

4/5


Posted

in

,

by

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.