Anthem Life : Sins of Salvation – Kotimaisen metallirockin uusinta aaltoa

(omakustanne 2013)

Läntiseltä Uudeltamaalta ponnistava, vuonna 2008 perustettu, nuorista miehistä koostuva Anthem Life soittaa kevyin pop-vivahtein kuorrutettua metallista rockia. Kuluvan vuoden Suomen Emergenza-bändikisan finaaliin selviytyneen yhtyeen viisi kappaletta sisältävä Debyytti-EP Sins of Salvation on voimakas pakkaus tehokkaan turvallista metallirockia. Yhtyeen kappaleet varioivat pop-rockista moderniin metalliin hyödyntäen tehokeinonaan myös death-metallin kanssa flirttailevia lauluosuuksia. Yhtyeen kappaleentekotaito on hyvää ja melodiataju varsin kohdillaan. Pääosassa vastuussa yhtyeen ilmaisusta ja sävellyksistä ovat laulaja-kitaristi Miika Matilainen ja rumpali-laulaja Matias Eskola. Basisti Riku Holm ja kitaristi Oskari Kilpi hoitavat tonttinsa jämäkästi asiaan kuuluvalla tavalla.

Melankolisen pohjavireisesta melodiakudonnasta aina verevän raskaaseen, Metallicalta tuoksahtavaan, disturbedmaisen radioystävälliseen raskasrockaukseen soittonsa ulottava yhtye operoi osaamisalueillaan pääosin oikeinkin hyvin. Tästä esimerkkeinä Salvation ja Stnd Ur Grnd. Matilaisen ja Eskolan melodianrakennustaju on hyvää, vaikka paikoin miesten aavistuksen ontuva englannin lausuminen verottaa kokonaisuudesta pois jonkin uskottavuuspisteen. Paikoin yhtye myös soittaa turvallisesti mukavuusalueellaan, mikä jättää odottamaan kappaleiden teossa kauttaaltaan aavistuksen radikaalimipia ratkaisuja. Myös kappaleiden sanoituksiin olisi varaa lisätä särmää. Kyseessä on kuitenkin kehitysosa-alue, mille on treenaamisen oivallusten myötä tehtävissä jotain.

[youtube nCQB5_ULp9w]

Vahvat ja tarttuvat melodiat dynaamisesti toimivaan ja hengittävään rytmipohjaan ovat yhtyeen ehdoton valttikortti, mitä yhtye osaa myöskin debyytti-EP:llään hyödyntää hyvin. Potentiaalia ja “know how:ta” yhtyeessä on, mikä odottaa oikeastaan vaan asioiden ohjautumista uomiinsa ja tekemään sävellystyössä rohkeampia ratkaisuja. Kaiken kaikkiaan Anthem Lifen debyytti kuitenkin toimii puutteineenkin hyvin. Yhtyeen ominaispiirteet ovat vahvat ja persoonallisesti hahmottuvat.

3/5

 


Posted

in

,

by

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.