WKND varoittaa lippuhuijauksista

Weekend Festival varoittaa lippuhuijauksista. Weekend Festivalin liput on jo myyty loppuun, mistä syystä lippujen jälkimarkkinointi on tavanomaista runsaampaa.

– Haluamme varoittaa jälkimarkkinoilta lippuja ostavia siitä, etteivät kaikki lippuja kauppaavat ole rehellisellä asialla, toteaa festivaalin promoottori Hardi Loog. – Tietoomme on jo tullut muutamia tapauksia, joissa netissä kaupataan tapahtumaamme lippuja, eikä etumaksun jälkeen lippuja ole koskaan tullutkaan. Myös lippujen viivakoodien kanssa tulee olla tarkkoina, Loog korostaa.

Printtilipuissa on viivakoodi, joka käy tapahtuman portilla vain kerran. Epärehellinen myyjä saattaa printata useita lippuja, joissa on identtinen viivakoodi. Tällöin kuitenkin vain ensimmäinen lipulla sisäänpyrkijä pääsee sisälle ja muut eivät, sillä kyseessä on kopioitu lippu.

Samasta syystä kannatta jättää postaamatta lipun kuvaa yhtään mihinkään julkisesti näkyville, koska jos lipun viivakoodi on selkeästi luettavissa, saattaa joku kopioida sen sieltä ja hyödyntää sitä väärennetyssä lipussa jolloin lipun oikea omistaja ei ehkä pääse tapahtumaan lainkaan itse.