Wilsonin heittoja tilastoiva koripallo on aika siisti tuote

Wilson on julkistanut X Connected -koripallon, jonka voi parittaa puhelimen kanssa ja tämän jälkeen voit yksinkertaisesti seurata miten hyvä heittäjä oikein ole. Pallo rekisteröi automaattisesti teitkö korin vai et ja puhelimessa olevasta sovelluksesta voit seurata miten hyvin on heitot sujuneet.

Pallo on muuten ihan tavallinen koripallo, mutta sen sisään on pantu sensoreita, jotka tunnistavat onnistuiko heitot vai ei. Patterinkin luvataan kestävän 100 000 heittoa, joten aika rutkasti saa palloa heitellä ennen kuin virta loppuu.

Screen Shot 2015-09-18 at 8.40.18 PMTilastointisoftan on tehnyt kotimainen SportIQ ja tilastoinnin onnistumisprosentiksi on mitattu 98%, joten ihan pätevää dataa tuosta saa, vaikka virheitä näyttääkin tulevan jonkin verran. Onhan tuo varmasti monen koripallofanin märkä uni, että heittotilastot saa automaattisesti talteen ja voi seurata omaa kehitystään hyvin helposti.

Pallon on toki melko hintava (200$), mutta innokkaalle pelaajalle varmasti sijoituksen väärti. Appis on vielä melko pelkistetty, lähinnä vain tilastointia, kommentointia onnistumisista tai epäonnistumisista ja muutama pelimode, joista Game Time -nimeä kantava tuo mukanaan oikeaa pelimäisyyttäkin, kun voit pelata tietokonetta vastaan.

Kun vielä yhdistävät tuo nettiin ja mahdollistavat pelaamisen muita X Connected -pallon omistajia vastaan niin tuostahan tulee ihan killeri appi pimeisiin iltoihin, kun olet yksin heittelemässä läheisellä kentällä.