Vitaminoituun soittolistaan lisätty hidastelumetallia

Tuli kaivettua uusien julkaisujen joukosta tarkasteluun metallisempia bändejä pitkästä aikaa ja näin parhaimmiston blokkaamisen jälkeen täytyy todeta, että joko itselle uppoaa enää hidastelut tai sitten vain hidastelijat tekevät hyviä levyjä.

Eli N-vitamiinin Spotify-soittolistaan lisätty seuraavat tsibaleet.

The Midnight Ghost Train – BC Trucker

Kansasista kotoisin oleva The Midnight Ghost Train on oudon kiinnostavan kuuloista. Jonkinlainen stoner/hard/blues/rock/metal-hybridi tässä on kyseessä, joka kumartaa paljon 70-luvun soundille. Roadburnin kävijöille tämäkin bändi on ilmeisesti tuttu, mutta itse törmäsin tähän ensi kerran nyt. Hämmentäväksi tämän tekee vokalisti Steve Moss, en oikeastaan vieläkään osaa sanoa onko miehen ulosanti järkyttävän huonoa vai bändin soundiin erottamattoman lisän tuova elementti. Tuo kähinä varmasti jakaa mielipiteitä, mutta kiinnostavammaksi se ainakin tämän bändin tekee.

www.themidnightghosttrain.com
Cold Was the Ground -albumi Spotifyssa

Red Moon Architect – Betrayed

En itseasiassa edes tajunnut tätä kuunnellessani, että kyseessä on tosiaan suomalainen bändi. Kouvolan suunnalta ponnistavan bändin nimi on jostain tuttu, mutta ääninäytteitä ei taida olla korviin kantautunut aikaisemmin. Doomiksihan tätä pitää luokitella, ja senhän suomalaiset toki osaavat hyvin, jossain Swallow the Sunin jalanjäljillä vaeltaa tämä arkkitehti.

www.facebook.com/RedMoonArchitect
Fall-albumi Spotifyssa

Morbid Evils – In Hate

Kaikkihan tuon bändin nimen tuntuvat vääntävän muotoon Morbid Elvis, mikä kieltämättä olisi kyllä vielä iskevämpi. Bändi on nostettu esiin enimmäkseen Keijo Niinimaan (Rotten Sound, ex-Medeia, Nasum) uutena bändinä. Ja onhan toki mies tämän bändin perustanutkin, katsontakanta tässä bändissä on aikaisempiin bändeihin verrattuna vain täysin päinvastainen. Nyt tempo on laskettu mahdollisimman alas. Toisaalta ultrahidas doom ja äärinopea grindi ovat teknisesti vaativimpia tyylejä, joten samaa ideaa seurataan tässäkin. Ei mennä helpomman kautta.

www.facebook.com/MorbidEvils
In Hate with the Blurning World -levy Spotifyssa

Moonspell – Extinct

Eipä ole vähään aikaan tullut Portugalin lahjaa metallimaailmalle tullut kuunneltuakaan. Taitaa edellistä kulunut jo toistakymmentä vuotta. Kiitos Spotifyn tätäkin tuli pitkästä aikaa tsekattua ja hyvinhän tämä jälleen tauon jälkeen uppoaa. Bändi on mielestäni viilannut soundiaan ehkä vielä hivenen suomalaisempaan suuntaan, tämähän on kuin Sentencedin kanssa paritellut Amorphis. Toki Ribeiron aksentti tuo edelleen sen mielenkiintoisimman lisän bändin soundiin. Silti jään kaipaamaan vieläkin sitä portugaliksi tehtyä levyä.

www.moonspell.com
Extinct-albumi Spotifyssas

Torche – Minions

Ja vielä kerta kiellon päälle hidastelua, Torchen neljäs albumi jatkaa samoissa syvissä sludgen vesissä missä bändi on oikeastaan aina ollut. Tuoreella levyllä bändi on ottanut pienen askeleen isompiin kuvioihin, kun levy-yhtiöksi vaihtui Relapse. Convergesta tutun Kurt Ballou on antanut miksauskäsittelyn levy ja todella jylhältä tämä kuulostaa. Torchen tyylissä on jotain hypnoottisen tarttuvaa. Joko muuten olet tuhonnut robotteja Torchen jäsenenä – www.torchevsrobots.com?

www.torchemusic.com
Restarter-levy Spotifyssa

Tässä embed-soittimessa lisätyt biisit ovat tietenkin tuolla listan lopussa.