Viis + viis (vk45): Hector ja Pink Floyd palaavat pitkiltä levytauoilta

Hector
Hauras
TAGS: suomirock, singer-songwriter

Heikki Harma päätti sittenkin palata myös levyttäväksi artistiksi. Eipä nuo muusikoiden lopettamispuheet kovin usein paikkaansa pidäkään, kun musa on veressä, niin aika vaikeaa sitä on lopettaa yhtäkkiä kuin seinään. Hauras on todella vakuuttava paluulevy, kymmenen vuotta ehti siis vierähtää edellisestä levystä. Perinteistä, modernia, synkkää, suomalalaista, uutta ja vanhaa. Kaikkea mahdollista sekaisin, jälleen kerran Hector todistaa olevansa yksi Suomen merkittävimmistä artisteista kautta aikojen.


Pink Floyd
The Endless River
TAGS: progressive rock, ambient

Tämänkin bändin kohdalla edellisestä levystä on jo aikaa melkoisesti. En tiedä odottiko kukaan näiltä hepuilta enää uutta levyä, koska paljon riskittömämpää olisi ollut soitella sitä The Wallia lopun elämäänsä – toisaalta eihän noita vuosiakaan enää loputtomasti ole jäljellä. Kansikuva on tosin aika pahasti myös 20 vuoden takaista “tietokonegrafiikkaa”.


The Flaming Lips
With a Little Help from My Fwends
TAGS: psychedelic, alternative

Melko loogista, että The Flaming Lips – yksi nykypäivän psykdeleisen rockin eturivin artisteista – tarttuu The Beatlesin klassikkolevyyn Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Lips on tehnyt siis koko albumin koverina ja luonnollisesti omalla kierolla tavallaan. Joutuu välillä oikeasti tulkitsemaan, että edes alkuperäinen teos alta löytyy.


Wiley
Snakes & Ladders
TAGS: hip hop, grime

Englantilainen grime-artisti Wiley osui ensimmäistä kertaa omaan musiikkitutkaani muistaakseni pari vuotta sitten Evolve or Be Extinct -levyn kohdalla ja näyttää tässä välissä tulleen jo yksi albumi lisääkin. Brittiräppäreissä on jotain primitiivistä vetovoimaa, jota ei meren toiselta puolelta löydy. Wiley on yksi tiukimmista omalle kohdalle osuinesta brittihepuista. Tsekkaa myös toinen tämän viikon grime-nosto Dels.


Dean Blunt
Black Metal
TAGS: lo-fi, singer-songwriter

Lontoolais-berliiniläisen Hype Willian -koneduon hajottua sooloilemaan lähteneestä Dean Bluntia on vaikea löytää oikein mitään infoa. Omituista lo-fi-henkistä materiaalia mies työstää, helpolla tämä ei päästä, mutta jotain mystisen tarttuvaan tässä on. Ei voi selittää, pitää kokeilla.


Ja ne toiset viis


Superfood
Don’t Say That
TAGS: britpop, shining happy people


Mariachi El Bronx
Mariachi El Bronx (III)
TAGS: mariachi, punk


Dels
Petals Have Fallen
TAGS: hip hop, grime


Simple Minds
Big Music
TAGS: rock, pop


The Game
Blood Moon: Year Of The Wolf
TAGS: hip hop, gangsta


Posted

in

,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.