Viis + viis (vk42): Husseyn sooloilua ja Melvinsin jyrää

Hussey
Songs of Candlelight and Razorblades
TAGS: jazz, gothic

Tämän viikon ykköslöytö tulee Brittein saarilta. Jälleen kerran tuli tosin huomattua se, että taidan tulla oikeasti vanhaksi, kun retkahdin näihin 30-vuotisen uran tehneisiin heppuihin. Hussey on siis Wayne Husseyn soolo – mies on tunnetuin varmasti The Missionin vokalistina ja löytyy plakkarista myös kitaristin pesti The Sisters of Mercyssä. Name dropping -uskottavuus on siis synkistelyn puolella kunnossa ja tuosta levyn nimestä olisi kyllä Ville Valokin kateellinen.


Melvins
Hold It In
TAGS: grunge, sludge

Grunge-aallosta selvinneet bändit ovat keskimäärin meganimiä eikä marginaalilegendoja juurikaan enää löydy (paitsi ehkä Mudhoney). Melvins oli jo grungen edelläkävijä ja sen metallinen sludgahtava soundi on ollut monelle nykyisen sludge/doom/drone-buumissa elävän bändin esikuva. Toisin sanoen genret tulee ja menee, mutta Melvins pysyy – aina omana omituisen itsenään. Tämä levy on bändin noin 24. albumi.


You+Me
rose ave.
TAGS: folk, indie

Tämäpä hämmentävä levy. Täysin tuntematon nimi ennakkoon ja hetken kuuntelun jälkeen alkoi tässä kuitenkin olla jotain tuttua. Sinänsä levy on melko perinteistä folk/indie-kategoriaan putoavaa kamaa, mutta vokalisti on Alecia Moore (paremmin tunnettu taiteilijanimellä P!nk). Duon toinen osapuoli on kanadalainen Dallas Green.


Frankie Say Relax
Such High Hopes
TAGS: indie, pop

Eikös se Frankie sano, “Relax, don’t do it”? Tämä kotimainen tulokas ottaa nimessään hienosti irti kaiken näkyvyyden mitä tuo 80-luvun synapop-ryhmä voi tarjota. Ei tämä onneksi jää vanhalla nimellä ratsastamiseksi Auski, Joonas, Lauri ja Juuso lyövät tiskiin täysin kansainväliset mitat täyttävän indie-pop-levyn.


Julian Casablancas & The Voidz
Tyranny
TAGS: rock, synth

The Strokesin vokalisti Julian Casablancas tarjoilee toisen soololevyn. Tällä kertaa The Voidz -taustabändin kanssa työstetty levy tarjoilee riittävän irtioton The Strokesin soundista, jotta tälle soololle on oikeutus. Synia on tarjolla enemmän, mutta pohjavire on tosin edelleen rock ja toki se The Strokes sieltä alta paistaa jo pelkästään laulusoundin takia.


Ja ne toiset viisi


Origin
Omnipresent
TAGS: death metal, grindcore


Willie & The Goodsouls
Fortunate Son
TAGS: kitara, AOR


Single Mothers
Negative Qualities
TAGS: punk, rock


Särkyneet
Me ei olla niin kuin ne muut
TAGS: punk, pop


Stonetone
Would Be Warriors
TAGS: punk, ska