Viis + viis (vk41): viikon ykkösnostoina Godflesh ja NehruvianDOOOM

Godflesh
A World Lit Only By Fire
TAGS: industrial, metal

Nyt irtoaa Justin Broadrickiltä tylyä settiä. Godflesh on aina ollut tunnustettu industrialin edelläkävijä ja se on soundillisesti pyörinyt ehkä hieman liian meluisassa ympäristössä suuremman suosion saavuttamiseksi. Tällä levyllä on tähtäimeen tehty yksi naksaus mainstreaminpään suuntaan, mutta samalla soundi on viety vielä raskaampaan suuntaan. Tämä on ilmeisesti se tunne, kun jää katujyrän alle.


NehruvianDOOM
NehruvianDOOM (Sound of the Son)
TAGS: hip hop, underground

Bishop Nehru ja MF Doom muodostavat tämän duon, joiden nimistä tuo duonimikin on luonnollisesti muodostettu. Biitit on tuottanut Madvillainin (eli MF DOOM ja Madlib) ja Nehruvian hoitaa räpit. Name dropping -elementit ovat siis kohdallaan tässä ja lopputuloskin vastaa odotuksia.


Ali Campbell
Silhouette
TAGS: reggae, pop

Jälleen yksi sooloartisti, jonka nimi ei monellekaan sano mitään. Ali Campbell on siis UB40:n vokalisti. Nyt olisi tarjolla miehen viides soololevy, joka kumartaa niin pitkälle Jamaikan suuntaan, että harva paikallinenkaan reggae-artisti on näin reggae.


Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani
Käpälikkö
TAGS: iskelmä, alternative

Suomalainen iskelmä on vuosia yrittänyt kehittyä eteenpäin moderninpaan suuntaan. Muutamat artistit ovat pyrkineet tietoisesti tuomaan tyyliin uusia näkökulmia ja osa on orgaanisesti tuoneet tyylisuuntaan uutta valoa ihan vain siksi, että heidät on lokeroitu samaan karsinaan, kun muutakaan ei keksitä. Tuure Kilpeläisen uusin tuotos Kaihon Karavaanin kanssa on yksi hieno esimerkki. Yleisökin on ottanut levyn jälleen vastaan ja se myi heti kultaa.


Weezer
Everything Will Be Alright In The End
TAGS: powerpop, indie

Weezer on muutaman vuoden tauon jälkeen jälleen tullut takaisin ja tällä levyllä bändi pyrkii jo sinkkubiisinkin mukaan takaisin vuoteen 1994. Back to the Shack -raidassa bändi pyytelee anteeksi faneiltaan viime vuosien tekosiaan:

Kick in the door, more hardcore
Rockin out like it’s ’94
Let’s turn up the radio
Let’s turn off those stupid singing shows


Ja ne toiset viisi


Milo
A Toothpaste Suburb
TAGS: hip hop, nerd hop


Jamie Cullum
Interlude
TAGS: jazz, piano


Haloo Helsinki!
Kiitos ei ole kirosana
TAGS: pop, rock


Orange Goblin
Back from the Abyss
TAGS: stoner, hard rock


Hozier
Hozier
TAGS: blues, singer-songwriter