Vexin lauluja

(Emsalö)

Edesmenneen Veikko ”Vexi” Salmen poika, Topi Salmi on tehnyt hatunnoston arvoista tuotannollista työtä muodostamalla isänsä ennen julkaisemattomista sanoituksista ja Jussi Rasinkankaan sävellyksistä 10 uutta koskettavaa laulua. Henkeä lisää myös se, että kaikilla levyn artisteilla on vahva tausta Hämeenlinnaan.

Vexi kirjoitti laaja-alaisesti tekstejä lähes loppuun saakka ja tuotantojen huippuvuosina telefax todella lauloi. Tähän nopeuteen tuli myös säveltäjien nojautua.

Albumin avaavat Freemanin laulama ”Kulkurin kengät” ja Palefacen ”Ahneus on hyve”, jossa on ravistelevaa protestihenkeä kuin 60-luvun Irwin Goodman-aikakaudella. Epäkohdista kritisointi Bob Dylanin kaiuissa. Jyrki ”69” Linnankiven “Nahkarotsi” vie Elvis-kulttuuriin, rasvafledaan ja rock’n’roll-muistoihin, joka oli rakasta Vexille. Sanin laulama ”Rakastuin basistiin” jatkaa näissä rokahtavissa Jive-tanssiaskelin.

Albumin päättää kaunis balladi ”Ihmiselämää”, jonka Juha Itkonen tulkitsee tyylin mukaisesti. Hienoa työtä sovittajilta ja artisteilta (Freeman, Paleface, Matti Johannes Koivu, Jyrki Linnankivi, AP Sarjanto, Jere Ijäs, Selkä Pulkkinen, Sani, Pekka Tiilikainen, Juha Itkonen).

Vexin lauluja on täynnä tulevia klassikoita!

*****Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.