Venäläinen Leningrad saapuu Black Boxiin

Tuskan tytäryhtiö Far Out Productions tarjoilee keväälle jotain ainutlaatuista: Venäjän merkittävimpiin ja suosituimpiin artisteihin lukeutuva Leningrad esiintyy Helsingissä 1. maaliskuuta.

Tasan 20 vuotta sitten, vuonna 1998 eräässä ensimmäisistä TV-haastatteluistaan, yhtyeen keulahahmolta Sergei Shnurovilta kysyttiin, mitä hän tekee, jos Leningradista tulee suosittu. Hän vastasi vakuuttuneena: ”Leningradin kanssa se on vaikeaa, tämäntyyppiset projektit eivät voi saavuttaa suosiota…”

Ja nyt 20 v. myöhemmin tämä ryhmittymä tekee absoluuttisia yleisöennätyksiä Venäjällä – se kokosi 65 000 fania Sankt-Peterburg arena -stadionille – ja bändistä on kasvanut Venäjällä koko kansan suosikki. Venäjän lisäksi Leningradin fanikunta ulottuu myös ulkomaille eivätkä bändin fanit aina edes puhu venäjää – eskatologinen hurmio ei edes tarvitse sanallista muotoa.

Shnur kutsuu suomalaiset faninsa kylään Helsingin Jäähallin Black Boxiin 1. maaliskuuta. Hillityt pohjoisen ihmiset riehuvat Leningradin keikoilla ehkä jopa venäläisiä rajummin. Sergei Shnurov pitää Suomessa esiintymisestä. ”Siellä ovat asiat mallillaan – siellä juodaan ja kiroillaan, eikä Dostojevski ole edes mitään suomalaisista kirjoittanutkaan”, hän huomauttaa ”Avoimen kirjaston” haastattelussa.

”Minusta tuntuu että Leningradin ominaisuus on siinä uniikissa tunteessa, jota me välitämme ja saamme irti – tottelemattomuuden ja holtittomuuden juhlassa, johon kaikki haluaa osallistua. Se on puhtaasti tunnetta.”

KEIKKA
1.3.2019 Helsinki, Jäähallin Black Box

LIPUT
alk. 48,50 € / 73,50 € (Rajattu alue lavan edessä)
sis. palv.maksu alk. 2,50 € / 3,50 €
Ikäraja: K-18 | ovet 19:00
Ennakot: Tiketti, Ticketmaster, Lippu.fi

Lipunmyynti alkaa pe 23.11.2018 klo 9:00