Venäläinen Ala Voronkova vetäisee Paganinin haastavat 24 Kapriisia ensi sunnuntaina Musiikkitalolla

Vuodesta 1991 saakka Barcelonassa asunut venäläissyntyinen viulisti Ala Voronkova tulkitsee Niccoló Paganinin kuuluisat 24 kapriisia Musiikkitalon Camerata-salissa ensi sunnuntaina 9.11.2014.

24 kapriisia ovat Niccoló Paganinin arviolta vuosina 1802-1817 säveltämä kokoelma viulukappaleita. Paganinin kapriiseja pidetään eräinä vaikeimmista sooloviululle sävelletyistä kappaleista, jotka sisältävät haastavimpia viulutekniikan elementtejä. Soittoteknisesti kappaleet ovatkin yhtä merkittävä kuin Chopinin etydit pianonsoitossa. Kapriisit sisältävät huikean nopeasti soitettavia asteikkoja, arpeggioita, rinnakkaisoktaaveita, vasemman käden pizzicatoja jne.

Voronkova on opiskellut Moskovan Tsaikovski-konservatoriossa legendaarisen Yuri Jankelevichin johdolla ja valmistunut tohtoriksi Gniesini-Instituutista Nelli Shkolnikovan ohjauksessa. Hän on perinyt koulutuksessaan musiikillisen tradition, jonka pyrkimyksenä on yhdistää musikaalisuus tekniseen täydellisyyteen ja virheettömään vireeseen.

Nykyisessä Ukrainassa ja myöhemmin Venäjällä Voronkovan ura koki rakettimaisen nousun. Hän on esiintynyt maiden tärkeimmissä konserttisaleissa, useiden kausien ajan Bolshoi-teatterissa, entisen Neuvostoliiton radiossa sekä televisiossa sekä perustamansa Bolshoin Kvartetin kanssa. Barcelonaan asetuttuaan Voronkova on työskennellyt mm. solistina ja konserttimestarina Barcelonan Sinfoniaorkesterissa sekä Gran Teatre del Liceu -oopperatalossa. Lisäksi hän esiintyy eri kamarimusiikkiyhtyeissä, kuten Voronkov Duossa, Glinka Kvartetissa sekä Clara Schumann Triossa.

KONSERTTI
Su 9.11.2014 Musiikkitalo, Camerata, Helsinki
klo 16:00

LIPUT
12,50e + toimitusmaksu 2,50e Lippupalvelusta
Kesto 2h (sis. väliajan)