Vanha ja vireä – Kauko Röyhkä & Narttu Klubilla

Kauko Röyhkä & Narttu
Klubi, Tampere 12.10.2012

Jotkut väittävät, että Kauko Röyhkä ei ole vetänyt ainuttakaan huonoa keikkaa. Omaan silmääni meno vaikutti kuitenkin hieman väsyneeltä joitain vuosia sitten. Yhteistyö Riku Mattilan kanssa toi Röyhkään eloa, mutta Nartun kanssa mies tuntuu olevan entistä vahvemmassa iskussa.

Kauko Röyhkän & Nartun kokoonpano eli jo aikoinaan, eikä tänä vuonna keikkalavoja kiertävä ryhmä ole soittanut kokonaisuutena yhdessä yhdelläkään levyllä. Sillä ei ole kuitenkaan merkitystä. Narttu on parhaimmillaan Suomen versio The Bad Seedsista, laaja-alainen, hienostunut sekä tarvittaessa hurja.

Kauko Röyhkä & Narttu Tampereen Klubilla 12.10.2012. Kuva: Olli Koikkalainen

Paha maa kuuluu Röyhkän keikkastandardeihin, mutta Klubilla kuultu esitys oli kaikkea muuta kuin rutiininomainen. Jo lähtökohdiltaan synkkäsävyinen kappale sai osakseen sovituksen, jonka tiheä tunnelma lähenteli hulluutta.

Verrattuna aiemmin kesällä todistamaani Mustalahden sataman keikkaan Klubilla yhtye oli sovittanut osan kappaleista astetta raskaampaan kuosiin. Varsinaisen setin päättäneet Paska kaupunki ja Kanerva soivat voimalla, mutta joukkoon mahtui myös lukusia kevyemmin svengaavia kappaleita. Skaala ulottui aina Ruosteisen kuun psykedeliasta Preerian kuun kantripoljentoon.

Encoren aluksi tarjolla oli yllätys: lavalle nousi Miss Farkku-Suomi -elokuvasta tuttu Mikko Neuvonen. Steppaillen-debyytiltä tuttu Kotikaupunkini toimi myös nuoren miehen esittämänä Röyhkän tarjotessa vain vienoa taustatukea.

Kauko Röyhkä & Narttu Tampereen Klubilla 12.10.2012. Kuva: Olli Koikkalainen

Ilta päättyi kaksikkoon Pikku enkeli ja Onnelliset laivat. On mahdotonta tehdä vertailua vuosikymmenten takaiseen menoon. En ollut silloin paikalla, mutta kyllä tämäkin kelpasi.

Settilista:

Ennen olin kokonaan toinen
Nivelet
Talo meren rannalla
Maa on voimaa
Ruosteinen kuu
Paha maa
Pois valoista
Majavalakki
Korsikalainen
Mielummin vanha kuin aikuinen
Kaukana
Preerian kuu
Crescendo
Lauralle
Kovat pojat
Ihmelapsen viimeiset hetket
Mainostaulujen taakse
Paska kaupunki
Kanerva

Kotikaupunkini (feat. Mikko Neuvonen)
Pikku enkeli
Onnelliset laivat