UB40 ja Uriah Heep Kivenlahti Rockiin

Legendaarinen reggae-yhtye UB40 saapuu harvinaiselle Suomen-vierailulle kesäkuussa Espoon Kivenlahti Rockiin. Vain muutaman kerran aiemmin maassamme nähty, yli 70 miljoonaa levyä myynyt yhtye on festivaalin päävieraana perjantaina 6. kesäkuuta. Muita perjantain tähtiä ovat mm. Cheek, The Rasmus sekä ruotsalainen Sabaton ja virolainen Metsätöll. Lauantaina 7.6. lavalle nousevat mm. legendaarinen Uriah Heep sekä J. Karjalainen, Jenni Vartiainen ja Stam1na.

Kivenlahti Rockin lipunmyynti alkaa maanantaina 3. maaliskuuta Menolipussa, Tiketissä ja Lippupisteessä. Myyntiin tulee sekä kahden että yhden päivän lippuja.

Espoon Leppävaarassa pidettävä Kivenlahti Rock viettää tänä vuonna 10-vuotisjuhliaan ja on noussut uutteralla talkootyöllä pienestä kyläjuhlasta kansainväliseksi festivaaliksi.

– Ensimmäisinä vuosina kyse oli talkootyönä toteutetusta pienestä tapahtumasta, ja kävijöitä oli muutama sata. Aluksi olimme pienellä pallokentällä Kivenlahdessa, mutta vuonna 2011 tapahtuma oli jo kasvanut niin suureksi, että siirryimme nykyiseen paikkaamme Leppävaaran urheilupuistoon, kertoo Kivenlahti Rockin promoottori Jere Makkonen.

– Viime vuonna perjantain pääesiintyjänä oli Whitesnake, ja saavutimme ennätyksellisen 7 000 hengen yleisön. Vähintäänkin samaan tähtäämme myös tänä kesänä, Makkonen jatkaa.

Festivaalin perjantai-illan päätähti UB40 sai alkunsa vuonna 1978 Birminghamissa, jossa yhtyeen jäsenet olivat käyneet samaa koulua. Nimilyhenne UB40 tulee sanoista Unemployment Benefit, Form 40, joka viittaa sen aikaiseen työttömyystukeen. UB40 sai ensimmäisen suuren mahdollisuutensa päästyään lämmittelemään konsertissa The Pretendersiä. Pian heidän ensimmäinen singlensä, King / Food for Thought, nousi sijalle 4 Britannian listalla. Yhtyeen vuonna 1980 julkaistu debyyttialbumi Signing Off viihtyi peräti 71 viikkoa Englannin albumilistalla, ja yhtyeen hitit UB40 hitit, kuten Red Red Wine ja (I Can’t Help) Falling in Love With You, soivat yhä tiiviisti radiokanavilla.

Laulaja Mick Boxin luotsaaman Uriah Heepin levyjä on myyty 45 vuoden aikana yli 40 miljoonaa kappaletta. Tämä Charles Dickensin kirjoittaman David Copperfield –romaanin hahmosta nimensä ottaneen yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat mm. Easy Livin’, Lady in Black, Gypsy, July Morning ja Look at Yourself.