Tuskaan lisätty mm. Apocalyptica plays Metallica, Udo ja Anne Van Giersbergenin uusi bändi

Ensin kesän Tuska on vahvistanut rivejään. Kotimaamme selloihme Apocalyptica palaa vuosien tauon jälkeen Metallican materiaalin pariin. Saksan hevitykki Dirkschneider tuo Accept-aikakauden tuotantoaan juhlistavan kiertueen Tuskaan. Jari Mäenpään luotsaama Wintersun valmistelee parhaillaan uutta albumia ja Tuskan lauteilla toivottavasti kuullaan jo uutta materiaalia. The Gatheringin laulajana tunnetuksi tullut, sittemmin sooloartistina sekä The Gentle Storm -kokoonpanon kärjessä vakuuttanut hunajaääninen Anneke Van Giersbergen on laittanut uuden bändin tulille. Anneke Van Giersbergen’s Vuur on uuden uunituoreen proggiksen nimi ja Tuskassa on tarjolla tuon bändin ensimmäisen Suomen keikka.

Lisäksi mukana on ruotsalainen, juurevan väkevästi rokkaava Avatarium on tuoreehko ryhmä, jonka jäsenistön taustasta löytyy sellaisia yhtyeitä kuten Candlemass, Evergrey ja Tiamat, joten osaamista ja kokemusta löytyy enemmän kuin pienestä pitäjästä. Battle Beastin uutta levyä on odotettu kuin kuuta nousevaa ja nyt se tulee! “Bringer Of Pain” ilmestyy helmikuussa ja kuuluuhan asiaan toki myös Tuska-keikka.

Tämän hetkinen Tuska 2017 -ohjelma: HIM, Apocalyptica, Suicidal Tendencies, Mayhem, Dirkschneider, Wintersun, Anneke Van Giersbergen’s Vuur, Brujeria, Avatarium, Battle Beast.