Toiset 5 yllättävää nimeä, jotka teknisesti ovat yhden hitin ihmeitä

Eilinen viiden artistin lista ilmeisesti kiinnosti, joten tässä toiset viisi nimeä, jotka teknisesti ovat siis yhden hitin ihmeitä, vaikkei näistä ihan ensimmäisenä tulekaan mieleen tuo termi.

White Stripes

Jack ja Meg ovat saavuttaneet kultaa ja platinaa albumeillaan, mutta vain yksi biisi heiltä on noussut top 40:een – ja se ei muuten ole Seven Nation Army, joka ylsi vain sijalle 76. Bändin ainut virallinen hitti on Icky Thumb -albumin nimiraita, joka nousi sijalle 26. Kyseinen raita on muuten jopa Jack Whiten ainut hitti, joten taitaa koko heppu olla yhden hitin ihme.

Twisted Sister

Twisted Sisterin hitti on kyllä se ilmeisistä ilmeisin eli We’re Not Gonna Take It, joka ylsi sijalle 21. Pari muutakin biisiä ylsi aikanaan top 100:een, mutta hyvin on 30 vuotta saatu rullattua tuolla yhdellä hittirykäisyllä vai miten se meni. Bändihän on juuri tekemässä viimeistä kiertuettaan ja saapuu Suomeenkin viimeistä kertaa ensi kesänä Porispereen.

Public Enemy

Tiedä sitten onko Public Enemyn imagolla ollut vaikutusta siihen, ettei listahittejä ole noussut kuin sieniä sateella, koska osumia biiseissä on annettu vuodesta toiseen. Ainut hitti on kuitenkin vuodelta 1994, kun Muse Sick-n-Hour Mess Age -albumilta lohkaistu Give It Up nousi sijalle 33. Bändillä on lisäksi vain yksi muu biisi top 100:ssa – Can’t Truss It oli sijalla 50. Ne suuret hittirähinät eivät virallista listastatusta edes saaneet.

Faith No More

Koko juttuidea lähti liikkeelle tästä orkesterista (Kiitos Anssi). Luulin itseasiassa, että Easy olisi ollut “se” hittibiisi, mutta se onkin Epic eli vuoden 1989 The Real Thing -albumin kakkossinkku, joka nousi jopa sijalle 9 asti. Easy muuten nousi sijalle 58. Eipä ole Pattonin pojallakaan muita hittejä kuin tuo, vaikka kovin tuottelias samaan tyyliin Jack Whiten kanssa onkin ollut.

Rush

Rushin tyylisen musiikin kanssa ei ehkä ole kovin yllättävää, ettei sinkkulistalla ole tullut, mutta on tuo kerran lipsahtanut virallisesti hitin puolelle. New World Man vuodelta 1982 nousi sijalle 21. Aika monta muutakin top 100 -sijoitusta bändiltä löytyy ja tämä one hit wonder -status Jenkeissä johtunee ainoastaan siitä, että bändi on kanadalainen.