Tiesitkö, että nämä hitit ovatkin kovereita – osa 1

Maailma on täynnä biisejä, mutta silti aika usein biisejä kierrätetään. Aina välillä nämä kierrätykset nousevat isoiksi hiteiksi ja aika monen kohdalla unohtuu se, että kyseessä tosiaan on koveri. Tässä ensimmäinen viiden biisin setti “yllärikovereita”.

Natalie Imbruglia VS Ednaswap – Torn

We Love the 90s -esiintymisensä takia jälleen ainakin jollain tapaa taas ajankohtaisen Natalie Imbruglian ainut oikea hitti soi kaikkia korvissa vuonna 1997. Hämmentävää tässä on se, että Torn-kierrätys ei ole mitään vanhojen aikojen muistelua vaan alkuperäinen versio löytyy Los Angelesistä kotoisin olevan Ednaswapin vain muutama vuosi aikaisemmin julkaistulta debyyttialbumilta.

Jimi Hendrix VS The Leaves – Hey Joe

Jimi ei ollut ensimmäinen joka ihmetteli, minne se Joe oikein on menossa ase kädessään. Biisin tekijästä ei oikein tunnu olevan tietoa, kun biisiä on koveroitu satoja kertoja ja krediitit on annettu useammillekin ihmisille. Ensimmäinen kaupallinen julkaisu biisistä on kuitenkin The Leaves -yhtyeen vuonna 1965 julkaistu single. Jimi julkaisi oman versionsa noin vuoden myöhemmin.

Soft Cell VS Gloria Jones – Tainted Love

80-luvun synapopin kulta-ajan yksi isoimmista hiteistä oli Soft Cellin Tainted Love. Vuonna 1981 julkaistu biisi on varmasti monelle myös duon ainut tunnettu biisi. Alunperin biisin on kuitenkin esittänyt Gloria Jones vuonna 1964. Biisin tekijä on kuitenkin Ed Cobb, Jones on kuitenkin biisin alkuperäinen esittäjä. Kyseessä oli muuten Jonesin ensimmäisen sinkun B-puoli. Marilyn Manson teki puolestaan oman versionsa biisistä vuonna 2001.

Arethra Franklin VS Otis Redding – Respect

Tämä tuli meikäläiselle pienenä järkytyksenä. R-E-S-P-E-C-T:iä ei olekaan alunperin haettu naisartistin toimesta vaan kunnioitusta on yrittänyt saada Otis Redding, jonka versiossa on epätoivoinen mies, joka haluaa antaa naiselleen kaiken mahdollisen. Franklinin käsittelyssä teksti muuttui vahvojen naisten tunnusbiisiksi.

Joan Jett & The Blackhearts VS The Arrows – I Love Rock and Roll

Tämä on toinen shokki. Joan Jett ei olekaan alkuperäinen rockin rakastaja on englantilainen The Arrows, joka julkaisi biisin 1975. Bändi ehti olla kasassa vain muutaman vuoden ja julkaista yhden albumin. 7 vuotta alkuperäisen version julkaisun jälkeen Joan Jett teki biisistä legendaarisen rock-hokeman.