These New Puritans saapuu Suomeen

Omintakeista indierockia, taidepopia, hip hopia ja jopa post-punkia yhdistelevä brittiläinen These New Puritans saapuu Suomeen lokakuussa. Kesällä uuden levynsä ”Field of Reeds” julkaissut yhtye esiintyy Nosturissa, Helsingissä, torstaina 31. lokakuuta. Keikan liput tulevat myyntiin perjantaina 6. syyskuuta Tiketissä.

Brittilehdistö on seurannut bändin tekemisiä tarkkaan, sillä These New Puritans on ollut uransa alusta alkaen hankala laittaa jonkun tietyn musiikkigenren alle. Bändi on seurannut musiikinteossa vahvasti omaa intuitiotaan eikä ole suostunut pysymään vain yhdelle tyylille uskollisena. Välistä yhtye on esiintynyt 14-henkisen sinfoniaorkesterin ja lapsikuoron kera loppuunmyydyille konserttisaleille mm. Lontoon The Barbicanissa ja Pariisin The Pompidou Centressä.

Jo vuonna 2008 julkaistu debyyttialbumi ”Beat Pyramid” vakuutti menevillä indierock-rytmittelyillään, joihin oli yhdistetty hip hopia ja elektronisia elementtejä. Kakkoslevy ”Hidden” vei bändiä entistä enemmän kokeellisemman taidepopin ja tummanpuhuvan trip hopin suuntaan, ja omalaatuinen yhdistelmä poiki yhtyeelle kehujen lisäksi myös NME-lehden Album of the Year -nimikkeen ja top-10-sijoituksen Ison-Britannian Indie-listalla. These New Puritans pääsi lämmittelemään mm. Björkiä, Suedea, British Sea Poweria ja Klaxonsia. Päätyipä These New Puritansin remiksaus Björkin ”Mutual Core” -biisistä islantilaistähden ”bastards”-levyllekin.

Tuore ”Field of Reeds” -albumi on ollut edeltäjiensä tavoin varsin hehkutettu tapaus. These New Puritans on yhdistellyt jo ennestään monipuoliseen musikaaliseen sekoitukseensa enemmänkin elementtejä. Levyn tunnelma on aikaisempaa rauhallisempi ja mukana on vaikutteita erityisesti klassisesta musiikista.

KEIKKA
To 31.10.2013 Helsinki, Nosturi
Ovet klo 19, ikärajaton / rajattu anniskelualue K-18

LIPUT
Myyntiin pe 6.9.2013 klo 9
Toimituskuluineen alkaen 32 euroa Tiketin myyntipisteistä