The Wyman Family : Out In The Open – “Kovan tason osaamista ja turhaa kliseillä pelehtimistä”

(Emsalö Music 2022)

Kotimaisten rokettipumppujen, mm. 45 Degree Womanin, The Milestonesin ja The Flaming Sideburnsin sekä kalifornialaisen Bigelfin riveistä tutuista kasvoista kasattu konkaribändi on ehtinyt kolmanteen pitkäsoittoonsa asti. “Out In The Openilla” yhtyeen soinnin sävyt 60-luvun rock ‘n rollista ovat miedontuneet 1970- ja jopa 1980-luvun juustoisten elementtien edellä. Onneksikaan eivät sentään kokonaan.

A-puoli mennään himmailevamman, juurevan Amerikan rockin mallinnoksen parissa. Sen yhtye taitaa satavarmasti, mutta välillä hommassa haisee liiallinen varman päälle pelaamisen tuntu. Tätä se on etenkin säröisemmän The Traveling Wilburysin mieleen tuovassa “I Don’t Wanna Go Down” ja Grand Funk Railroadin mallinen “Rock n’ Roll Man”. Ainoat selkeät hudit albumin alkupätkällä on “My Girl” – ja singlebiisin valtayleisöä miellyttämään pyrkivien Bon Jovin ja Anssi Kelan hyödyntämien stadion-pop-kertosäeyritelmien kierrättäminen. Lisäksi sinällään asiallisen kantriballaadin, “Dream In My Mindin” vaivaannuttavan korneista korneimmat rakkauslauluriimit saavat lähinnä suuttumaan. Suoraselkäinen blues rock-bändi ei myy näin halvalla sieluaan. Korkeintaan tienristeyksessä itselleen vihtahousulle. piste.

Kepeästi rullaava “Desert Blues” ja koukuttavasti rockaava “Waiting For Maria” pelastavat tässä kohtaa paljon. B-puolella päästäänkin sitten itse asiaan. Muulin lailla potkiva “Green Butter Man”, albumin kovatasoisimmaksi biisiksi osoittautuva, aidosti tunteikas southern power-ballaadi “One More Mile” ja vanhan kunnon Havana Blackin laduilla sivakoiva “I Ain’t No Good” edustavat paitsi albumia, myös The Wyman Familyn musiikillista osaamista ryhdikkäimmillään.

Out In The Open” on kelvollinen, kovalla ammattitaidolla tehty albumi, mutta joka meinaa parissa kohtaa lipsahtaa kaislikon puolelle kaupallisten myönnytysten ja liiallisilla slovarikliseillä räpeltämisen takia. Seuraavalle albumille kaivattaisiin kokonaisvaltaisesti tanakampaa menoa yhtyeen omalla osaamisalueellaan, niin jopa alkaa pajatso tyhjentyä. Meillä Noisessa kaksi ja puoli pinnaa pyörähtää ylös kolmeen.

3/5


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.