The Rolling Stones – Hackney Diamonds

Polydor

Kaksi vuotta sitten The Rolling Stones-muusikot kokivat dramaattisen käänteen, kun alkuperäinen rumpali Charlie Watts (80) menehtyi vakavaan sairauteen. Hieman ennen poismenoaan herrasmies-elkeinen hra Watts kannusti Mick Jaggeria, Keith Richardsia ja Ronnie Woodya jatkamaan bänditoimintaa ehdottaen rumpaliseuraajakseen Steve Jordania. Näin myös tapahtui!

PE 20.10.2023 ilmestyi Rollareiden 24. studioalbumi ”Hackney Diamonds”. 12 uutta Stones-biisiä on tuottanut suitsutusta saanut 33-vuotias Andrew Watt, joka on osallistunut albumille myös sävellystiimityöhön kolmeen kappaleeseen Jagger-Richardsin kanssa ja esim. vierailevana basistina. Kaikki muu tuotanto on totutusti kasikymppisten Mickin ja Keithin. Albumin päättävä henkevä deltablues ”Rolling Stone Blues” on Muddy Watersilta.

Vierailijoina Charlie Watts ”Mess it Up” ja ”Live By The Sword”, jossa messissä orggis-basisti Bill Wyman. ”Bite My Head Off” basistina Paul McCartney. Elton John, Stevie Wonder ja Lady Gaga vierailevat myös albumilla.

Gagan huima lataus duetossa ”Sweet Sounds Of Heaven” antaa viitteitä tulevasta uudesta klassikosta. Keith Richardsin tulkitsema ”Tell Me Straight” on koskettavan kaunis veto hauraalta, sympaattiselta ja nauravaiselta ikirokkarilta. Kitarasoolo hienona kruunauksena!

Mitä jää käteen tältä upcoming-albumilta?!

Hackney Diamonds sykkii pastisseja 70-luvun Sticky Fingers & Exile On Main St.-albumeilta. Aloitus ”Angry” ottaa luulot kertaheitolla. Keith Richardsin ja Ronnie Woodin kimppakitarariffit, countrymaiset venytykset pikkailuineen muistuttavat edelleen näiden merkittävien veteraanien soiton tavaramerkistä. Tätä draivia jatkaa muun muassa ”Get Close”. Tyylikäs ja rouheva Mick Jaggerin syvähenkinen laulu on koko albumilla erityisen framilla.

Tuottaja Wattin äänikuvassa on rohkeasti tilaa isoine kaikuineen, efekteineen ja muhkeine särökitaroineen. Poikkeavaa soundia Stones-albumeita ruodittaessa. Rumpali Steve Jordan hoitaa tonttinsa pitkän linjan ammattisessiomuusikon tavoin. On enemmän kuin hyvä asia, ettei Jordan yrittänyt liiaksi toisintaa Charlie Wattsia. Siihen grooveen synnytään! One by one!!

The Rolling Stones 2023 kuulostaa eloisalta. Keulilla ydinryhmä: Jagger-Richards-Wood! Biisit ovat tasapainoisia ja onnistuneita.

Hyvä niin ja kilsat huomioonottaen!

*** 1/2


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.