The Dash – nyt on langattomien nappikuulokkeiden speksit kohdallaan

Saksalainen Bragi-niminen firma on kehittelemässä langattomia nappikuulokkeita, joihin on ympätty lähes kaikki mitä varsinkin lenkkeilijä voi kuulokkeiltaan kaivata. Eli kyseessä ovat siis Bluetooth-tekniikalla toimivat aidosti langattomat kuulokkeet eli vain kaksi korvanappia, itseasiassa tuollaisia langattomia nappejakaan ei vielä kovin paljoa ole markkinoilla, joten jo pelkästään se on myyntivaltti.

Mutta The Dash -kuulokkeet lyövät tähän päälle mm. seuraavaa “feature”-listaa.

  • Korvamikrofoni eli ei tarvitse sitä puhelinta pitää suun edessä kun siihen puhuu, vaan kuulokkeet hoitaa homman korvaluun kautta
  • 4GB musiikkisoitin eli ei tarvitse lenkille edes sitä puhelinta, kun mukana on tuollaiset tuhat biisiä pelkissä korvanapeissa (tietenkin puhelimestakin voi musan ohjata Bluetoothin kautta normaalisti)
  • Napit mittaavat lisäksi mm. askeleet, ajan ja temmon, GPS:llä varustettuun puhelimeen asennettavan softan avulla lisäksi tietenkin matkan pituutta, nopeutta, korkeuseroja jne.
  • Ja mittaapa tuo rakkine vielä kaiken lisäksi sydämen sykkeen, happisaturaarion ja ruumiinlämmönkin.

thedash_1
Lupaavat vielä käyttöajaksi musiikkia kuunnellen ja lenkkiä seuraten tuollaiset 3 tuntia, joten sopinee siis maratoonareillekin.

Hämmentävää tuossa on ainoastaan se, että mitä huonoa tuosta oikein löytäisi. En keksi oikein mitään ominaisuuksia mitä tuohon haluaisi edes lisätä – ne on kuitenkin loppujen lopuksi vain nappikuulokkeet. Ja jos jotain nyt sattuu mieleen tulemaan, niin napit tukevat myös kolmannen osapuolen ohjelmia, joten ei kun koodaamaan itse lisäominaisuuksia.

Kuulokkeet on ennakkotilauksessa parhaillaan hintaa 299$. Alunperin firma keräsi Kickstarter-kamppiksella rahaa kehitykseen ja silloin tuota sai jopa 179$:n hintaan. Kamppis taisi muutenkin kiinnostaa hieman odotettua enemmän, kun tavoite oli 260 000$ ja kasaan saatiin lähes 3,4 miljoonaa dollaria.

Hieman ollaan ilmeisesti aikataulussa myöhässä, mutta tällä hetkellä toimitusta luvataan huhtikuulle.

thedash_2