Teurastamo Jazz kolmatta kertaa ensi lauantaina

Teurastamo Jazz vakiinnuttaa asemaansa Helsingin tapahtumakartalla, kun Teurastamon kesän suosikkeihin kuuluva ilmaistapahtuma valtaa ”Kalasataman olohuoneen” kolmatta kertaa. Lauantaipäivän aloittaa lokerointiin taipumaton Sami Niemisen ja Juha Litmasen duo Nieminen & Litmanen, joka Hammond-urkujen ja rumpusetin voimin toivottaa yleisön tervetulleeksi. Rennon letkeästä boogie-tunnelmasta sukelletaan syvempiin vesiin, kun helmikuussa levyn Animal Image julkaisseet trumpetisti Verneri Pohjola ja rumpali Mika Kallio pääsevät improvisoinnin makuun.

Jazz-standardien äärelle päästään Il Mondo di Karrin johdolla. Italian ja Suomen väliä tiiviisti matkaava Karri Luhtala tuo mukanaan lavalle italialaisen laulajan Marilena Paradisin ja luvassa on jazz-musiikkia italialaiseen tyyliin amerikkalaista perinnettä unohtamatta. Jotta tunnelma pysyy kepeänä läpi illan, ohjleman paraatipaikalla esiintyvät M.A. Numminen ja Pedro Hietanen.. Hersyvän monipolvisten jazzin syvintä olemusta ruotivien välispiikkien lisäksi duon antia ovat esimerkiksi hitit Helga-neiti ja Kumipallo. Heidän jälkeensä tapahtuman huipentaa suomalais-senegalilainen Saïsba perkussionisti, laulaja ja tanssija Ismaila Sanen johdolla. Kansainvälisestä muusikkoryhmästä koostuva bändi seikkailee afrobeatin, rytmisen jazzin ja fuusion maailmassa ja päättää festivaalin aloittamalla yön tanssit!

Teurastamon alueen ravintolat ovat auki koko tapahtuman ajan ja lisäksi tarjontaa täydentämään saapuvat Umaijari-Sushi sekä syyrialaista kasvisruokaa tarjoileva Levant.

Teurastamo Jazz 2018
La 14.7. Teurastamo, Työpajankatu 2, Helsinki
klo 15 – 22
vapaa pääsy, ikärajaton

AIKATAULU

15.00 Nieminen & Litmanen
16.30 Verneri Pohjola & Mika Kallio
18.00 Il Mondo di Karri feat. Marilena Paradisi (ITA / FI)
19.30 M.A Numminen & Pedro Hietanen
21.00 Saïsba (SEN / FI)