Terveet Kädet: UGH!!! – Terveet Kädet elävänä

Vuodesta 1980 on jo pitkä aika, mutta sieltä saakka Terveet Kädet on pitänyt hardcore punkin lippua maassamme korkealla. Kokoonpano vokalisti Läjä Äijälän ympärillä on ollut jatkuvassa muutoksessa ja tämä tuore livelevy on jälleen yhden luvun päätös, sillä bändin alkuperäinen rumpali Peedro, sekä pitkään mukana ollut basisti Lene siirtyvät kiekon myötä kokoonpanosta sivuun.

UGH!!! on jaettu itse asiassa kahteen osaan, joista ensinnä kuullaan sähköinen puoli. Kouvolan House of Rockissa toukokuun 20. äänitetty setti viskaa silmille sekalaisen nipun hittejä ja harvinaisuuksia. Tahti on kiivas biisin toisensa perään kajahtaessa maisemaan ja Äijälän puheet numeroiden välissä jäävät miltei yhtä epäselviksi kuin biisien lyriikat. Nelikko runnookin biisejä ihailtavalla voimalla, mutta soundien puolesta tallenne ei ole sieltä parhaasta päästä. Diskanttinen kitarapuuro ja nakuttavat rummut ovat jotenkin ohuet, eikä bassokaan möyri niin kuin toivoisi.

Porin Cafe Jazzissa 6. elokuuta äänitetty akustinen live onkin sitten jotain ihan muuta. 15 biisistä osa on niin kaukana sähköisistä versioista, ettei niitä tahdo edes tunnistaa, mutta positiivisena puolena Äijälän välihöpinöistä saa nyt paremmin tolkkua. Idea akustisesta setistä on varmasti tuntunut hauskalta, mutta toteutus jää puolittaiseksi. Anno Domini ja Musta Jumala ovat saaneet uutta kulmaa, ja Pissaa ja paskaa nyt on aina iskevä ralli, mutta niin paljon enemmänkin tästä olisi voinut saada irti.

UGH!!! summaa puutteistaan huolimatta yhden kauden bändin historiasta, ja vaikka biisilistalta jää monta tärkeää viisua puuttumaan, on kiekolla silti omat ansionsa.

3/5