Tekotaiteellista Paskaa jälleen toukokuussa Jyväskylässä

Tekotaiteellisen Paskan Festivaali järjestetään lauantaina 19.5. 2018 Yläkaupungin Yön ohessa Jyväskylässä kolmatta kertaa. Tälläkin kertaa festivaaleilla kuullaan ja nähdään outoja esityksiä taiteen ja kulttuurin eri osa-alueilta.

Tänä vuonna festivaalin avaajana toimii Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto. Festivaalin päättää netti-ilmiöksikin kutsuttu Loiriplukari, jonka Vesa-Matti Loiri -imitaatiot ovat löytäneet tiensä television suklaamainokseen. Loiriplukarin taustalla on Kalle Taivainen, joka muistetaan myös legendaarisen Xysman basistina.

Festivaalin muut esiintyjät tai performanssit ovat HUBi-kvartetti, Minna Esantytär, Elektrobingo, Haikuarviot, Räkämälli, Taistelevat Mezzosopraanot, Susi Nousiainen – Metamorfoosi/Prosessi, Seos, Juhan af Vartiainen, Tagenlieden – Tristan & Isolde, Saha & Theremin duo ja Venla-Vanamo Asikainen Experience.

– Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho joutui kieltäytymään festivaalilla esiintymisestä, mutta kiitti kuitenkin lämpimästi, Yleishyödyttömät Pahoinvointipalvelut Ry:n ja Tekotaiteellisen Paskan Festivaalin tekotaiteellinen johtaja Sami Kotola kertoo.

Kotolan mukaan festivaalin anti on Terhon kieltäytymisestä huolimatta tänä vuonna huippuluokkaa. Vain yksi asia harmittaa.

– Yläkaupungin Yö on tunnettu siipeilemisestä, joten he järjestävät sekundakarnevaalin jälleen kerran korkeatasoisemman festivaalin ympärille, Kotola tuhahtaa.

Tekotaiteellisen Paskan Festivaalin yhteistyökumppaneita ovat Sorsapari, Tarrapaita, Mainostoimisto Santala, Jaatinen Rent ja Kyrö Distillery Company.