Taylor Swift Kanadan iTunesin kärkeen 8 sekunnin kohinalla

Countrypoppari Taylor Swift sai itselleen erikoisen meriitin, kun hänen tulevalta levyltään julkaistiin iTunesissa vahingossa 8 sekuntia kohinaa sisältävä raita. Sen tarkempaa syytä tuolle vahingolle ei ole kerrottu, mutta kohinasinkku meni joka tapauksessa Kanadan iTunes-listan kärkeen piesten siinä samalla samaan aikaan julkaistun oikean Welcome to New Your -sinkkunsa.

Ilmeisesti kanadalaiset eivät ihan näin helppoon vipuun ole sentään yleisesti menneet, että olisivat maksaneet 1,29CAN$:a kohinasta vapaaehtoisesti, vaan he ovat tilanneet Swiftin tulevan 1989-albumin ennakkoon ja biisi on latautunut sen takia automaattisesti heille ja siten luonnollisesti myös listoille. Varmasti osa ihmisistä on oikeasti myös ostanut tuon raidan, mutta voisi ainakin kuvitella, että Apple palauttaa rahat tällaisen virheen takia. Enää biisi ei ole myynnissä eikä sitä enää listoiltakaan löydy, mutta todistettavasti se kärjessä on käynyt – Swiftillä on melko hyvä edustus listalla toki muutenkin.

itunes_topchart_taylorswift

Joka tapauksessa tämä on mielenkiintoinen sattuma. Musiikkipuolellakin automaatit näköjään saattavat aiheuttaa markkinoille outoja tilanteita – vähän niin kuin pörsseissäkin, joissa robotit saattavat hetkellisesti romahduttaa osakkeiden arvot.