Tärppilista Roskilde Festivalin warmupiin

Varsinainen Roskilde Festival starttaa vasta ensi torstaina, mutta warmupissa lämmitellään yleisöä jo sunnuntaista alkaen. Tärppilista auttaa ympyröimään warmup-aikatauluista ne lupaavat bändit, joita ei kannata missata leirintäaluekaljoittelun vuoksi.

Ensimmäistä kertaa Roskildessa on lämmittelykaudeksi kaksi lavaa. Uusi Apollo-lava kiertää sunnuntaista keskiviikkoon eri paikoissa leirintäalueella ja se keskittyy bilemusiikkiin. Torstaista eteenpäin se ankkuroituu C-leirintäalueelle. Pavilion Junior lavalla esiintyy entisten vuosien tapaan pohjoismaisia uusia kykyjä, ja bändit soittavat kaikkea metallista indie rockin ja nyyhkypopin kautta hiphoppiin. Torstaista eteenpäin lava tunnetaan pelkkänä Pavilionina. Lisäksi skeittiparkkialueella tulee olemaan massiivisia bileitä. Tässä tärppilistassa keskitytään ainoastaan Pavilion Juniorin bändeihin.

The Beardy Durfs (maanantai, Pavilion Junior, 16:00)

Psykedeelistä noisea soittava kööpenhaminalainen duo on yksi lupaavimmista uusista tuttavuuksistani tänä vuonna. The Beardy Durfs on niitä yhtyeitä joiden musiikki on vaikeasti kuvailtavissa, mutta bändin garagemainen soundi on sellaista, jonka parissa voisi paneskella tunteja.
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/31221014″ iframe=”true” /]

Dangers of The Sea (tiistai, Pavilion Junior, 16:00)
Kööpenhaminalainen yhtye soittaa melankolista indie folkia americana-vivahtein, ja varmasti uppoaa esimerkiksi Bon Iver ja Neil Young -faneille, vaikka mielikuvat ajavatkin ehkä enemmän ruotsalaisbändien Logh ja Tiger Lou suuntaan.
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/43752927″ iframe=”true” /]

Deathcrush (tiistai, Pavilion Junior, 19:00)
Jos tarjolla on oslolaista naisenergiaa death metal -vaikutteilla, ei sitä voi jättää näkemättä. Noise poppia soittava porukka tuo silti enemmän mieleen Sleigh Bellsin ja Auf Der Maurin sekoituksen.
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/2905910″ iframe=”true” /]

French Films (keskiviikko, Pavilion Junior, 17:30)
Ulkomaisilla festareilla on kirjoittamaton sääntö, jonka nyt kirjoitan tähän: kaikki suomalainen musa pitää mennä katsomaan. SUOMI PRIDE.
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/10011771″ iframe=”true” /]

Linkoban (keskiviikko, Pavilion Junior, 20:30)
Yhden kappaleen perusteella Linkoban on Tanskan lupaavin klubigrimemimmi, jonka taustajoukoista löytyy genrekollega Lucy Love. Bileet ovat varmasti suuret, sillä Tanskassa Linkoban on kerännyt jo suuren fanijoukon. Nähtäväksi jää, löytyykö neidon settilistasta muitakin hämmentäviä tanssihittejä kuin alla oleva Like This.
[youtube qw-FcdYASIs]

Team Me (keskiviikko, Pavilion Junior, 22:00)
Norjalainen indie pop -porukka kuulostaa yhdistelmältä Mew’ta, Arcade Firea ja Passion Pittiä. Vaikka bändi liikkuukin vaarallisilla vesillä, kappaleet suorastaan pursuavat koukkuja ja ovat muutenkin mallikelpoisia, eivätkä lainkaan geneerisiä tai ärsyttäviä. Team Me on bändi, jota olisin rakastanut palavasti kymmenen vuotta sitten, mutta mikään ei estä ihastumista nytkään.
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/30689443″ iframe=”true” /]


Posted

in

, ,

by

Comments

One response to “Tärppilista Roskilde Festivalin warmupiin”

  1. […] Open Air. Katso ennakkotärpit. 5.-8.7. Roskilde festival. Katso selvitymisopas. Ennakkotärpit warmuppiin. Valikoidut huiput festareilta. 6.-8.7. Ruisrock. Ennakkokatsaus . 13.-15.7. Optimus alive Lissabon […]

  2. […] Open Air. Katso ennakkotärpit. 5.-8.7. Roskilde festival. Katso selvitymisopas. Ennakkotärpit warmuppiin. Valikoidut huiput festareilta. 6.-8.7. Ruisrock. Ennakkokatsaus . 13.-15.7. Optimus alive Lissabon […]

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.