Therapy?, Klubi, Tampere, Finland, 17.9.2015. Photo: Olli Koikkalainen

Takuulla toimivaa terapiaa – Vetreä ysärisuosikki nautiskeli Tampereen illassa

Therapy?
Klubi, Tampere
17.9.2015

Olen elänyt nuoruuteni vaikutteille alttiimmat vuodet 90-luvulla. Vaikka musiikkimakuni muuttui teini-iän myötä alati raskaammaksi, jäi ysärillä uransa aloittanut Therapy? etäiseksi. Vaikka levyjä on vuosien varrella julkaistu jo reilu tusina, ei niistä ole päätynyt levyhyllyyni yksikään.

Therapy? on suoltanut albumeja tasaisesti läpi koko uransa. Se on mainio suoritus jo neljännesvuoden kasassa olleelta ryhmältä. Yhtye luottaa selvästi sävelkynänsä terävyyteen myös vanhoilla päivillä, sillä Klubin illassa kuultiin uusimman Disquiet-levyn ympärille kasattu setti.

Ilta alkoi – aika klassiseen tapaan – uutuuslevyn ensimmäisellä raidalla. Tässä tapauksessa Still Hurtsillä. Perään kuultiin lainakamaa. Joy Divisionin Isolation on liian kova pala purtavaksi kenelle tahansa, ja sama pätee myös Therapyyn. Loistava cover-valinta joka tapauksessa kaikille synkistelyn ystäville.

Troublegumin materiaali toi tasapainoa uuden levyn kappaleille. Muu tuotanto ohitettiin liki tyystin muutamia hittejä lukuun ottamatta. Vaikka yleisö eli hyvin mukana kaiken aikaa, koettiin hurmoksellisimmat hetket odotetusti 90-luvun materiaalin kohdalla. Etenkin keikan loppupuolen Screamager ja Teethgrinder todistivat, miksi Therapylle on kertynyt ilmeisen uskollinen kuuntelijakaarti.

Vaikka keikan intensiteetti pysyi hyvänä ja viihtyminen oli taattu, vaihteli taso ymmärrettävästi biisien välillä. Osan potkiessa tiukasti ohimoon, sujahtivat muutamat uudemmat rallit toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

Encoreen, bändi ei itse asiassa edes poistunut lopulta lavalta, oli säästetty kaksi coveria: Misfitsin Where Eagles Dare ja niin ikään klassikko-osastoa edustava Judas Priestin Breaking the Law.

Menneiden vuosien Therapy? oli todennäköisesti ankarampi kuin Tampereen illassa nähty bändi. Suurimmat särmät ovat saattaneet hioutua pois, mutta virtaa riittää. Tampereen illassa kohtasivat vanhat tuttavat: kiitollinen ja otettu yhtye ja yhtä lailla osastaan nauttinut yleisö. Ja mikäli laulaja-kitaristi Andy Cairnsin puheita on uskominen, bändi tulee vierailemaan maaperällämme vielä monta kertaa.

Teksti, Jukka Kastinen
Kuvat, Olli Koikkalainen


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.