Synapopin pioneeri Gary Numan saapuu The Circukseen

Uuden aallon synapopin pioneeri ja visionääri Gary Numan konsertoi Helsingissä The Circuksessa itsenäisyyspäivän aattona keskiviikkona 5. joulukuuta. Tapahtuman liput tulevat myyntiin Ticketmasterissa maanantaina 21. toukokuuta.

1970-luvulta jatkuneella urallaan ensin Tubeway Armyn vokalistina ja sittemmin sooloartistina toiminut Gary Numan on julkaissut yli 20 albumia. Parhaiten Tubeway Armyn läpimurtokappaleesta “Are ”Friends” Electric?” ja listaykköseksi ympäri maailmaa nousseesta ”Cars”-singlestä muistettua brittimuusikkoa on verrattu David Bowien ja Kraftwerkin kaltaisten nimiin, ja hän on toiminut merkittävänä esikuvana esimerkiksi Lady Gagalle, Nine Inch Nailsille ja Foo Fightersille.

Viileän synteettiset soundit punkin jälkeiseen uuteen aaltoon tuoneen Gary Numanin viimeisin pitkäsoitto on vuonna 2017 ilmestynyt ”Savage (Songs from a Broken World)”, ja artistin elämään on tutustuttu myös palkitussa dokumenttielokuvassa ”Gary Numan: Android in La La Land” (2016).

Illan avaa post-punkia synapoppiin yhdistelevä yhdysvaltalaisbändi Nightmare Air. Yhtyeen toinen studioalbumi ”Fade Out” ilmestyi aikaisemmin tänä vuonna.

KEIKKA
Ke 5.12.2018 Helsinki, The Circus

LIPUT
Myyntiin Ticketmasterissa ma 21.5.2018 klo 9.00
Alk. 38 EUR