Suomen musiikkiblogien Top 10 julki

Medianäkyvyyden ja viestintäratkaisujen asiantuntija Cision on listannut maamme musiikkiblogien kärjen. Listauksen kärkitilalle nousi One Chord To Another -blogi, joka käsittelee kotimaisen pop-musiikin ohella kansainvälistä indie-, folk- ja country-musiikkia. Blogin postaukset sisältävät mm. uutuusvideoita, levyarvosteluja ja musiikkiaiheisia uutisia.

Hopeasijan musiikkiblogilistalla pokkasi Life After Helsinki 2007 -blogi, joka keskittyy erityisesti Euroviisuihin sekä italialaiseen Festival della canzone italiana di Sanremo -musiikkifestivaaliin. Kolmanneksi sijoittunut Glue-blogi puolestaan esittelee postauksissaan uutta suomalaista pop-musiikkia mm. videoiden, arvostelujen ja artistihaastattelujen avulla.

Top 10 -musiikkiblogit Suomessa toukokuussa 2013 (Lähde: Cision Finland Oy)

1.    One Chord To Another
2.    Life After Helsinki 2007
3.    Glue
4.    Slow Show
5.    Alice & June
6.    We Never Stood a Chance
7.    No You Girls Never Know
8.    All Ears
9.    Thunderstorm
10.  Just Sing Along To My Stereo

Cisionin top-blogit listataan kerran kuukaudessa vaihtuvasta aihepiiristä. Aiempiin listauksiin voi tutustua Cisionin verkkosivuilla osoitteessa http://fi.cision.com/Tietopankki/Top-10–blogit/Top-blogit-Suomessa1/.

Cisionin top-blogilistaus perustuu seuraaviin arviointikriteereihin:

–  Onko kyseessä blogi? Cisionin määritelmän mukaan blogin tunnistaa kolmen ominaisuuden perusteella: sen sisältö on käänteisessä kronologisessa järjestyksessä, sisältöä luovat yksilöt tai tunnistettavien yksilöiden joukko ja sisältö on käyttäjien kommentoitavissa. Toimituksellisten medioiden kuten uutissivustojen blogit jätetään listauksen ulkopuolelle.

– Minkä maalainen blogi on? Cision määrittelee blogin kotimaaksi sen, missä sen kirjoittajan voidaan olettaa asuvan. Jotkut sivut käyttävät .fi-verkkotunnusta, toiset paikannetaan kielen perusteella.

– Onko kyseessä top-blogi? Blogin sijoitukseen listauksessa vaikuttavat lukijoiden määrä ja blogiin tehtyjen viittausten todennäköisyys muualla verkossa (esimerkiksi hakukoneiden hakutuloksissa tai Twitterissä).