Stevie Wonder saapuu Helsinki Classic Festivalin päätähdeksi

R&B:n ja soulin arvostetuimpiin sankareihin lukeutuva amerikkalaistähti Stevie Wonder on varmistunut Kaisaniemen puistossa keskiviikkona 9. heinäkuuta järjestettävän Helsinki Classic Festivalin pääesiintyjäksi. Wonder on ollut Suomessa varsin harvinainen vieras, sillä edellisestä Suomen visiitistä on ehtinyt kulua jo 10 vuotta ja sitä edellisestä lähes 30 vuotta. Ennen pääesiintyjää lavalle nousevat myös soulia ja R&B:tä yhdistelevä amerikkalainen Cody ChesnuTT sekä kotimaiset soultaiturit Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana ja Nicole Willis & The Soul Investigators. Helsinki Classic Festivalin lipunmyynti käynnistyy maanantaina 7. huhtikuuta Lippupalvelussa.

Laulaja, lauluntekijä, muusikko ja tuottaja Stevie Wonder on yksi arvostetuimmista ja vaikutusvaltaisimmista musiikintekijöistä populaarimusiikin saralla. Hänen saavutuksiinsa kuuluu uskomattomat 49 Top 40 singleä, 32 listaykköseksi singahtanutta singleä sekä yli 100 miljoonan kappaleen maailmanlaajuinen levymyynti. Multi-instumentalisti on yltänyt korkean profiilin yhteistyöprojekteillaan, hyväntekeväisyystyöllään, sosiaalipoliittisella vaikutuksellaan ja ikimuistoisilla televisioesiintymisillään suosioon, jota on lähes mahdotonta päihittää. Wonder on voittanut lisäksi huikeat 25 Grammy-pystiä sekä arvostetun Grammy Lifetime Achievement Awardin, Golden Globen sekä Oscarin. Hänen kynästään on syntynyt liuta musiikkihistorian rakastetuimpia soulhittejä, kuten ”Superstition”, ”I Just Called To Say I Love You”, ”Isn’t She Lovely”, ”You Are The Sunshine Of My Life” ja ”Happy Birthday”.

Viime vuosina yhdeksi R&B:n ja neo-soulin kiinnostavimmista artistinimistä noussut Cody ChesnuTT tunnetaan omaperäisestä yhdistelmästään soulia, funkia, bluesia ja hip hopia. ChesnuTT on kuitenkin jo pitkän linjan muusikko, joka on hurmannut yleisönsä laulutulkintojensa intensiivisyydellä ja uudistushaluisella musiikillisella otteellaan. Suurelle yleisölle Cody ChesnuTTin nimi tuli tutuksi viimeistään The Rootsin ”The Seed 2.0” -hitin myötä, joka on ChesnuTTin käsialaa ja jonka alkuperäinen versio ”The Seed” löytyy miehen debyyttilevyltä ”The Headphone Masterpiece”. Viime kesänä Flow-festivaaleilla vakuuttanut ChesnuTT julkaisi viimeisimmän albuminsa ”Landing On A Hundred” vuonna 2012.

Vastustamattomasti svengaava Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana koostuu Suomen kovimmista nuorista jazzmuusikoista sekä kolmesta pitkän linjan räppäristä. 20-henkistä kokoonpanoa luotsaa kapellimestari Valtteri Laurell Pöyhönen ja rap-osuuksissa vuorottelee Suomen ykköskaarti: Paleface, Redrama ja Tommy Lindgren. Yhtyeelle Helsinki Classic Festivalin keikka on kesän ainoa Suomessa ja samalla myös tämän vuoden viimeinen esiintyminen.

Suomen soul-taivaan kirkkaimpiin tähtiin kuuluvan Nicole Willis & The Soul Investigatorsin tavaramerkiksi on vuosien saatossa muotoutunut äärimmäisen hioutunut ja luonnollisesti virtaava yhtyesoundi sekä Willisin rehellinen lauluote. Orkesterin tuorein levy on reilu vuosi sitten julkaistu kehuttu ”Tortured Soul”.

Populaarimusiikin klassikkoartisteja ja kiinnostavia nousevia tähtiä esittelevä Helsinki Classic Festival järjestetään kesällä neljättä kertaa. Aikaisempien vuosien pääesiintyjiä ovat olleet Neil Young & Crazy Horse, Sting ja Santana. Myös tulevana kesänä Helsingin ytimessä sijaitseva Kaisaniemen puisto täyttyy loistavasta musiikista, laadukkaasta ruokatarjonnasta sekä viihtyisästä tunnelmasta.

Helsinki Classic Festivalin toteuttavat yhteistyössä Live Nation Finland ja Eastway Live.

HELSINKI CLASSIC FESTIVAL 2014
Ke 9.7.2014 Helsinki, Kaisaniemen puisto
Portit aukeavat klo 14.00
Ikäraja K-18

LIPUT
Palvelumaksuineen alkaen 88,50 euroa
Myyntiin ma 7.4.2014 klo 9 Lippupalvelun myyntipisteissä sekä Menolipussa
VIP-paketit ja Priority-liput Events Clubista ja Menolipusta


Posted

in

, ,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.