Simppa ja Neukut joulutunnelmissa – Videosingle julki!

Tee Tomi joulubiisi”, kannusti Simpan ja Neukkujen basisti Mihail. ”- Ei niitä joulubiisejä noin vain tehdä”, totesi yhtyeen keulahahmo. Parin päivän päästä tämä kuitenkin ilmoitti, että sellainen on nyt kuitenkin tehty.

“Anna vielä yksi joulu” on samalla Simpan ja Neukkujen ensimmäinen videosingle. Kappale liittyy siihen joululaulujen jatkumoon, mihin kuuluvat esimerkiksi Leevi And The Leavingsin “Jouluaattona kännissä”, Juice Leskisen “Sika” ja vaikkapa Mauri Antero Nummisen “Joulupukki puree ja lyö”.

Kappaleen taustalla sykkii joulun taikaa ja rakkautta, mutta sitä haastamassa ovat niin parisuhdekriisi kuin joulun kaupallisuus. Toivo ja epätoivo kohtaavat jouluaaton kulisseissa. Seuraavana aamuna ehkä selviää, kumpi jää näytelmässä voitolle: Toivo siitä, että maailmassa on kaikki taas mallillaan vaiko ainoastaan ylensyöneen yksinäinen krapula.

Simppa ja Neukut on turkulainen, vuonna 2008 perustettu suomirock-trio, joka on julkaissut tätä ennen kaksi pitkäsoittoa “Kuunnelkaa” (2016) ja “Pienet jäljet” (2020).