Sigur Rósin lämppärinä saksalais-suomalainen Hauscka & Samuli Koskinen

Lauantai-iltana marraskuun 30. päivä Hartwall Areenalla konsertoivan Sigur Rósin lämmittelijät ovat varmistuneet. Ennen illan pääesiintyjää lavalle nousee saksalaisen pianisti-säveltäjä Hauschkan ja suomalaisen lyömäsoitintaiteilija Samuli Kosmisen yhteisproduktio.

Hauschka, oikealta nimeltään Volker Bertelmann, tunnetaan muusikkona, joka rikkoo, kehittää ja muovaa instrumenttinsa sointia. Artistin soittimena toimii preparoitu piano, jota manipuloidaan esimerkiksi kiinnittämällä instrumentin kieliin ääntä muovaavia esineitä. Lukuisten omien levytystensä ohella Hauschka on toteuttanut produktioita niin klassisen musiikin huippunimien kuin Matthew Herbertin ja Ricardo Villalobosin kaltaisten elektronisen musiikin artistien kanssa.

Samuli Kosminen on puolestaan rumpali ja perkussionisti, joka on luonut kansainvälisen uran muusikkona ja tuottajana. Múm-yhtyeessä vaikuttava ja PMMP:n ”Matkalaulu”-albumin tuottanut artisti tunnetaan myös yhteisprojekteistaan muun muassa Sigur Rós -vokalisti Jónsin, Kronos Quartetin, Kimmo Pohjosen ja Emilia Torrinin parissa.

Tulevalla Hartwall Areenan keikalla Hauschka ja Samuli Kosminen yhdistävät voimansa. Luvassa on harvinaislaatuinen konsertti, jossa preparoitu piano ja rummut kohtaavat elektronisen ilmaisun, improvisaation sekä livelooppauksen. Suomalaisyleisö muistanee kaksikon parhaiten vuoden 2011 Flow-festivaaleilla soitetusta Voimala-konsertista.

Sigur Rós -tapahtumassa Hartwall Areenan katsomo rajataan verhoilla huomattavasti normaalia pienemmäksi ja lavaa siirretään päädystä hallin keskiosaan. Konserttiin on saatavissa lippuja enää rajoitetusti.

KONSERTTI
La 30.11.2013 Helsinki, Hartwall Areena

AIKATAULU
18.30 ovet auki
19.30 Hauschka & Samuli Kosminen
20.30 Sigur Rós

LIPUT
Alk. 49,50€ / 59,50€ / 69,50€ EUR
Ennakko: Lippupiste


Posted

in

, ,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.