Sidewaysin ohjelma valmis

Helsingin Teurastamolla 12.-13. kesäkuuta järjestettävän Sidewaysin ohjelma on valmis. Uusien artistien lisäksi myös Sidewaysin puheohjelma, alueaktiviteetit, ruoka- ja juomakattaus sekä taideprojektit ovat selvillä.

Sidewaysin ohjelmaan on julkistettu viimeiset viisi esiintyjää. Kotimaisen vaihtoehtomusiikin superbändissä Tähtiportissa vaikuttaa muun maussa Imatran Voimasta, Op:l Bastardista, Reverend Bizarresta ja Jessestä tuttuja muusikoita. Laulaja-lauluntekijä Mikko Joensuu esiintyy Sidewaysissa soolona.

DJ Ibusal & Lobo on Gaselleista tutun Thube Hefnerin ja Aivovuodossa vaikuttavan Lobon yhteisprojekti, ja tuottaja-artisti O Samuli A tuo Sidewaysiin chiptune-elektroa. Helsinkiläinen laulaja Suad on jo vuosia keikkaillut ja levyttänyt esimerkiksi Uuden Fantasian ja Jaakko Eino Kalevin kanssa, ja nyt artisti luo myös omaa soolouraa.

Kellohallin tarjonta käynnistyy molempina päivinä puheohjelmalla, jossa käsitellään populaarikulttuuria sivuavia teemoja.

Valonkantajat-teoksesta tutut Perttu Häkkinen ja Vesa Iitti perehdyttävät suomalaisen okkultismin ja satanismin historiaan. Radio Helsingin taajuuksilta tutun Timantit on ikuisia -ohjelman Marko ”Makelove” Karvinen ja Henri ”Paperi T” Pulkkinen käsittelevät omassa osuudessaan ajankohtaisia kulttuuri-ilmiöitä mielenkiintoisten vieraiden kanssa.

Korjaamon supersuosittu Päiväkirjaklubi vastaa Sidewaysin komiikkaosuudesta. Luvassa ääneen luettuja muistelmia nuoruuden ihastuksista, sydänsuruista ja muista teinien mieliä vaivanneista aihepiireistä. Mitä nolompaa – sitä parempaa!

Valtio vihaa sua -punk-historiikin kirjoittaneet Ville Similä ja Mervi Vuorela muistelevat suomipunkia 1990- ja 2000-luvuilla Teemu Bergmanin (Pää Kii, Kakka-Hätä 77) ja Toni Salmisen (Lighthouse Project, Kesä) seurassa.

Teurastamolle rakennetaan aito ja alkuperäinen 80-luvun arcade-halli, jossa festivaaliyleisö pääsee pelaamaan klassisia flippereitä ja muita kolikkopelejä. Nosturista ja Tampereen Klubilta tuttu Pingisklubi tuo ryhmäpingiksen Sidewaysin alkuiltoihin. Hauskoihin ja ajoittain jopa kiihkeätunnelmaisiin otteluihin voi osallistua vaikka tuoppi kädessä. Teurastamolle hiljattain avattu vinyylilevykauppa Fresh Garbage Records saapuu Sidewaysiin popup-myymälänsä kanssa.

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.