Shelton San : EP II –”Laadukasta vaihtoehtoräminää Tallinnasta”

(Omakustanne 2022)

Tallinnalainen meluisan, groovaavan ja mutkikkaan vaihtoehtoräminän sekaisen grungen pitkän linjan tekijä, Shelton San on julkaissut toisen EP:nsä. Yhtye ei ole pitänyt äänitteidensä julkaisujen kanssa kiirettä, sillä debyytti-EP yhtyeeltä ilmestyi jo vuonna 2005. Tämän jälkeen yhtye on lisäksi julkaissut kaksi kokopitkää albumia, joista viimeisin,”Well-Behaved” näki päivänvalon 11 vuotta sitten (2011).

Omakustanteena julkaistu “EP II” pitää sisällään tasalaatuisen korkeatasoista jauhantaa yhtyeen omilla vahvuusalueillaan. Shelton Sanin laulaja-kitaristi Valter Nõmm’n epäkonventionaalisia sointuasteikkoja hyödyntävästä särökitaravingahdusten sekaisesta rouhimisesta tulee mieleen Melvinsin, alkuaikojen Helmetin ja Unsanen ja toisaalta maanmiehiensä, Zahirin ja Talbotin kaltaiset tekijät. Tosin kaikki tämä ilman metallista runttariffikitarointia.

Shelton Sanin Rytmiryhmä Andres Johandi (ex-Pedigree) ja rumpali Raul Ilvest huolehtivat biisien tanakasti groovaavat ja tiukasti kääntyilevät rytmiset perustukset kuntoon ja antavat Nõmm:lle tilaa kitaroida biisien kyljet licksipitoisiksi, äkkiväärästi maalaillen.

Erityismaininnaninnan viiden biisin EP:ltä ansaitsevat voimalla punk-rockaava “Anchors Aweigh”, vanhan Rollins Bandin ja Fugazin lokeroilta oivallisesti lainaava “Dead Chicks”, Black Sabbath -groovella potkiva “Shadow Walk” ja astetta tymäkämpi moukari “Anxiety”. EP:n päättävä, suoremmin rockaava “Youth Smiled At Them” ei sekään ole varsinaisesti huono. Ainoastaan muita tasapaksummin ja laiskemmin eteenpäin vyöryvä “setämiesrocketti”.

Pienistä kehitysosa-alueista huolimatta Shelton San on tehnyt erinomaisuutta hipovan EP:n. Tämän tasoisella materiaalilla tekisi myös melkoisen kovan pitkäsoiton. Toivottavasti seuraavaa Shelton San -tuotosta ei tarvitse odottaa uutta yhtätoista vuotta. Neljä ja puoli pistettä pyöristyy meillä Noisessa ylös viiteen.

5/5


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.