Shade Empire juhlii 20v-synttäreitä omalla festarilla

Vuonna 1999 virallisesti aloittanut metalliyhtye Shade Empire viettää tänä keväänä 20-vuotissynttäreitään. Tasaluvun kunniaksi yhtye tarjoaa faneilleen ainutlaatuiset juhlat kotikaupungissaan Kuopiossa sekä Helsingissä ja Tampereella.

Kaksipäiväinen Hatefeast-festivaali järjestetään Kuopiossa 24.-25.5. Bändi halusi festareille mukaansa soittamaan yhtyeitä, jotka jollain tapaa liittyvät Shade Empiren uraan. Perjantaina vuoron saa Shade Empiren lisäksi Deathchain- ja Jess and the Ancient Ones -jäsenistöstä koostuva Winterwolf. Perjantain kattausta komistaa myös Bathory-versioinneistaan kiitosta kerännyt, Ruotsin Moonsorrowiksikin tituleerattu Ereb Altor.

Lauantaina Shade Empirin ohella tarjolla on itseoikeutetusti suomalaisen death metallin legenda Demilich ja legendaarisen Perkele Studioiden grand old man Sami Jämsenin luotsaama, pitkään hiljaiseloa viettänyt ja nyt uutta tulemistaan tekevä Survivors Zero. Illan avaa keväällä uuden albuminsa julkaiseva Soulfallen ja väliaikamusiikista huolehtii mystinen DJ Carlo Rossi.

Hatefeastin perjantai-illassa kuullaan ensimmäistä (ja viimeistä?) kertaa Shade Empiren Omega Arcane -albumi kokonaisuudessaan ja lauantaina by request -setti, jossa fanit saavat päättää mitä yhtyeen 20-vuotiselta uralta halutaan kuulla. Lauantaina lavalle tul(l)ee nousemaan myös bändin entisiä jäseniä sekä mahdollisesti myös levyillä vierailleita muusikoita.

Kuopion juhlallisuuksien lisäksi Shade Empire tarjoaa myös eteläsuomalaisille mahdollisuuden juhlia bändin kanssa. Yhtye esiintyy Ereb Altorin ja Soulfallenin kanssa 22.5. Helsingissä (On The Rocks) ja 23.5. Tampereella (Jack the Rooster). Keikat toteutetaan by request -teemalla, eli valta on faneilla. Äänestysohjeet ja -osoitteet julkaistaan pian Shade Empiren some-kanavissa.

“Kuopiosta on puuttunut kunnon festivaali jo pitkään. Halusimme puuttua asiaan ja nyt kun sattui sopiva tasaluku, niin haluamme järjestää jotain todella spesiaalia. Kutsuttiin hyvät tyypit ja bändit veivaamaan meidän kanssa. Illat ovat todella ainutlaatuiset, joten tulkaa kaikki fanit, tutut ja yhteistyökumppanit juhlimaan meidän taivalta Helsinkiin, Tampereelle ja Kuopioon! Tilaa on rajoitetusti, joten on sanomattakin selvää, että kannattaa toimia nopeasti, jotta saat lippusi.”

Hatefeast-festivaali 24.-25.5. Ravintola Ottopoika, Kuopio

LIPUT
Yhden päivän lippu: 15€
Kahden päivän lippu: 25€

LIPUN VARAUS/TILAUS: info@ottopoika.fi
Liput varataan etukäteen ja ne maksetaan festivaalille tullessa. Ilmoita viestissä nimesi ja haluatko yhden vai kahden päivän lipun.